Reisadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Reisadviseur?

Een reisadviseur is een medewerker van een reisbureau die zich gespecialiseerd heeft in het samenstellen van passende vakantiebestemmingen. Een reisadviseur kan mensen op verschillende manieren helpen met betrekking tot hun vakantie. Zo kan de adviseur helpen met het uitstippelen van een bepaalde route en de gewenste accommodaties tijdens de reis. Vooral als het om een vakantiereis gaat met veel verschillende locaties kan het nogal eens handig zijn om van tevoren goed uit te zoeken op welke manier vakantiereizigers het beste kunnen reizen. Als reisadviseur ben je dan ook een belangrijke adviseur voor klanten bij het samenstellen van een vakantie, die meestal niet zomaar te boeken is via het internet. Daarnaast bestaan er verschillende soorten vakanties, die bijvoorbeeld gericht kunnen zijn op bepaalde activiteiten of gericht kunnen zijn op een bepaalde doelgroep. Het is dus erg belangrijk dat je als reisadviseur beschikt over organisatietalent, omdat het samenstellen van een vakantie complex is. Daarnaast heeft de reisadviseur over het algemeen veel kennis van de verschillende vakantielanden. Door deze kennis weet een reisadviseur over het algemeen precies, wat de mooiste routes en plekjes zijn om te bezoeken. Ook de hotels die aangedaan worden zijn over het algemeen bekend bij de betreffende reisorganisatie. Ook kan een reisadviseur klanten helpen met het uitzoeken van alle regels op de vakantiebestemming. Denk bijvoorbeeld aan het helpen aanvragen van een visum of aan het opzoeken van regels met betrekking tot mogelijke verplichte vaccinaties. Ondanks dat veel mensen tegenwoordig hun vakantie boeken via het internet is het beroep reisadviseur nog niet uitgestorven. Wel is het zo dat een reisadviseur over het algemeen te maken krijgt met de meer complexere vakanties, die niet zomaar via het internet te boeken zijn. Het samenstellen van een grotere reis kan behoorlijk veel werk zijn dat ook om de nodig kennis kan vragen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Reisadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Reisadviseur

Welke opleiding is nodig om Reisadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Reisadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Reisadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Reisadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reisadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Reisadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Reisadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl