Reisleider

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Reisleider?

Een reisleider is verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden die met reisbegeleiding te maken hebben. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een reisleider het beste omschrijven als het organisatorisch en logistiek mogelijk maken van reizen. Als reisleider zal je over het algemeen gedurende een langere periode in het buitenland verblijven, afhankelijk van de soort werkzaamheden. Als reisbegeleider werk je meestal voor een bepaalde reisorganisatie in het buitenland om ter plaatse de vakantiegangers te begeleiden namens de reisorganisatie. De taken van een reisleider zijn zeer divers te noemen en houden meer in dan alleen het opvangen van de reizigers op de luchthaven. Een reisleider is ook verantwoordelijk voor het informeren van vakantiegangers, het boeken en mogelijk maken van excursies, het in- en uitchecken van vakantiegangers, het eventueel inschakelen van gidsen en het op een passende manier handelen tijdens eventuele noodsituaties of andere soorten calamiteiten. Ook het afhandelen van mogelijke klachten behoort tot de verantwoordelijkheden van een reisleider. Een andere belangrijke verantwoordelijkheid als reisleider is het verstrekken van belangrijke achtergrondinformatie over het land en de vakantiebestemming. Denk hierbij aan het informeren over mogelijke lokale gewoontes of aan het waarschuwen over mogelijke veelvoorkomende criminaliteit. Het beroep reisleider moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een reisleider geen reisbegeleider hoeft te zijn. Met andere woorden kunnen de inhoudelijke werkzaamheden en verantwoordelijkheden per reisleider verschillen. Het is dus niet zo dat alle reisleiders ook automatisch gezien kunnen worden als reisbegeleider. Een reisleider kan ook alleen verantwoordelijk zijn voor het opvangen van vakantiegangers en het verstrekken van belangrijke basisinformatie. In dat geval is er over het algemeen geen intensief contact gedurende de vakantie, als er geen sprake is van mogelijke klachten of andere soorten problemen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Reisleider

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Reisleider

Welke opleiding is nodig om Reisleider te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Reisleider? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Reisleider

Wat is het salaris en tarief van een Reisleider? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reisleider in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Reisleider

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Reisleider bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl