Reisleider

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Reisleider?

Een reisleider is verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden die met reisbegeleiding te maken hebben. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een reisleider het beste omschrijven als het organisatorisch en logistiek mogelijk maken van reizen. Een reisleider is iemand die maar beter geen last kan hebben van heimwee, omdat hij of zij doorgaans voor een langere periode in buitenland zal verblijven. Als reisbegeleider werk je dan ook meestal voor een bepaalde reisorganisatie om ter plaatste de gasten te kunnen begeleiden namens de reisorganisatie. In de meeste gevallen woont een reisleider in het betreffende land waar deze werkzaam is en komt de reisleider zelf alleen buiten de vakantieperiode naar Nederland. De meeste mensen die op vakantie gaan weten wel hoe een reisleider werkt. Het begint vaak al met het opwachten op de luchthaven en de begeleiding van de vakantiegangers naar het hotel. De volgende dag zal de reisleider meestal een informatiebijeenkomst organiseren in de hal van het hotel waarbinnen alle vakantiemogelijkheden besproken worden zoals dagjes uit. Ook informatie met betrekking tot veiligheid zal over het algemeen gegeven worden door de reisleider. Een andere benaming voor een reisleider kan ook zijn reisbegeleider, afhankelijk van de soort reis.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Reisleider

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Reisleider

Welke opleiding is nodig om Reisleider te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Reisleider? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Reisleider

Wat is het salaris en tarief van een Reisleider? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reisleider in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl