Reisbureau medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Reisbureau medewerker?

Een reisbureau medewerker voert binnen een reisbureau of in dienst van een touroperator werkzaamheden uit die gericht zijn op het verkopen van reizen. Dat is zowel online mogelijk als in een fysieke vestiging. Met betrekking tot het verkopen van reizen en volledig verzorgde vakanties zijn er verschillende taken te onderscheiden. Het is bijvoorbeeld een belangrijke taak van een reisbureau medewerker om de wensen van klanten te inventariseren. Bij wensen valt er te denken aan de bestemming net als aan het soort accommodatie en het type vervoer. Ook voorkeuren met betrekking tot het budget, reisperiode, reisduur en eventuele excursies vallen onder de inventarisatie van het wensenpakket. Op basis van de inventarisatie kan de reisbureau medewerker een passend advies geven. In het verlengde daarvan krijgt de klant concrete reisvoorstellen aangeboden. Naast de inventariserende en adviserende taak om tot een verkoop te komen, is er ook sprake van het boeken van de reis. De gewenste vakantie dient in de administratie te worden opgenomen, waarbij er feitelijk sprake is van een reservering van de reis. De reisbureau medewerker controleert daarvoor eerst de beschikbaarheid in de gewenste reisperiode. Na het doorvoeren van de reservering verstrekt de medewerker van het reisbureau een bevestiging van de boeking aan de klant. Indien er extra wensen zijn, houdt de reisbureau medewerker daar eveneens rekening mee. Bijvoorbeeld met het reserveren van aanvullende tickets, zoals voor een binnenlandse vlucht of boottickets, net als kaarten voor excursies. De reisbureau medewerker is zowel voor als tijdens en na de boeking het aanspreekpunt voor de klant. Verder valt het onderhouden van contacten met externe partijen ook onder de werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Reisbureau medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Reisbureau medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Reisbureau medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reisbureau medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Reisbureau medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Reisbureau medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl