Bouwkundig tekenaar

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bouwkundig tekenaar ?

Een bouwkundig tekenaar is iemand die tekeningen maakt voor bouwkundige toepassingen, constructies en gebouwen. Het tekenen van een bouwtekening is niet heel makkelijk, en moet aan veel eisen voldoen voordat deze door opdrachtgevers en gemeentes geaccepteerd wordt. Vaak worden er veel concept tekeningen gemaakt voordat er een goedkeuring kan plaatsvinden. Deze tekeningen zijn uitgebreid, en hebben naast de bouwtekening vaak ook nog veel detailtekeningen. Daarin worden bepaalde constructies vergroot uitgelegd, zodat er makkelijker te zien is wat men precies verwacht tijdens het bouwen. Er is simpel gezegd te veel informatie om op één tekening te plaatsen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bouwkundig tekenaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Bouwkundig tekenaar

Welke opleiding is nodig om Bouwkundig tekenaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bouwkundig tekenaar ? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bouwkundig tekenaar

Wat is het salaris en tarief van een Bouwkundig tekenaar ? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bouwkundig tekenaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Bouwkundig tekenaar zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl