Architect

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Architect?

Een architect ontwerpt gebouwen of geeft zijn visie bij renovatieprojecten. Zijn ideeën zet de architect op papier in de vorm van een tekening. Vaak gaan er heel wat ideeën en concept tekeningen vooraf aan een definitief ontwerp. Als een ontwerp tot uitvoer gebracht wordt zal de architect het project blijven volgen en regelmatig overleggen met de betrokken partijen, zoals aannemers, de gemeente en de klant. Als architect ben je een creatief persoon die ideeën weet om te zetten in gebouwen, die ook nog eens functioneel moeten zijn voor de uiteindelijke gebruikers. Het beroep architect is een mooi beroep waarbinnen vormgeving, gebruikersgemak en duurzaamheid meestal een grote rol spelen. Ondanks dat de architect veel vrijheden kent binnen zijn beroep werkt een architect niet alleen. Het ontwerpen van gebouwen is een samenspel tussen verschillende vakmensen. Het beroep architect is binnen Nederland een beschermd beroep, dus niet iedereen mag zich zomaar uitgeven als architect.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Architect

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Architect

Welke opleiding is nodig om Architect te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Architect? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Architect

Wat is het salaris en tarief van een Architect? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Architect in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Architect zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl