Opleiding tot Naaister

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VervolgopleidingAllround Medewerker Mode/Maatkleding
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding medewerker mode/maatkleding

Wie een passende opleiding zoekt als professioneel naaister kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding medewerker mode/maatkleding binnen de sector mode. De Mbo-opleiding medewerker mode/maatkleding moet gezien worden als de basisopleiding voor mensen die een carrière willen starten binnen de kledingsector. Tijdens deze opleiding leer je onder andere kleding maken met de naaimachine, het werken met patronen, het veranderen/aanpassen van kleding en algemene textielwarenkennis. De opleiding gaat dus verder dan het alleen leren naaien met een naaimachine. Er bestaat verder geen specifieke opleiding via reguliere scholen voor het beroep naaister. Naast algemene vakkennis is er tijdens deze opleiding ook aandacht voor beroepsvorming, Nederlands en rekenen. Ondanks dat de opleiding veel plaats zal vinden op school, zal je ook regelmatig stage lopen bij erkende leerbedrijven, zoals bij veranderateliers, confectiebedrijven en eventueel bij modeontwerpers.

Opleidingsduur en niveau medewerker mode/maatkleding

De Mbo-opleiding medewerker mode/maatkleding zal maximaal twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen medewerker mode/maatkleding

Na het afronden van de Mbo-opleiding medewerker mode/maatkleding niveau twee is het mogelijk om door te groeien tot de Mbo-opleiding allround medewerker mode/maatkleding op niveau drie.

Vooropleiding medewerker mode/maatkleding

De meeste scholen zullen minimaal een Vmbo-diploma verwachten of een Mbo-opleiding op niveau een. Wanneer je hier niet over beschikt is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl