Naaister

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Naaister?

Een naaister naait, stikt, verstevigt en verzorgt de afwerking van verschillende stukken met de naaimachine of met de hand. Welke werkzaamheden een naaister precies uitvoert en hoe de naaister dit doet is meestal afhankelijk van waar de naaister precies werkzaam is, omdat een naaister verantwoordelijk kan zijn voor verschillende werkzaamheden. Zo kan een naaister in een kledingatelier werkzaam zijn of is de naaister werkzaam voor een gordijnenatelier. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat een naaister verschillende materialen naait en is het niet ondenkbaar dat een naaister hobbymatig werkzaam is. Over het algemeen kan een naaister verschillende werkzaamheden uitvoeren, zoals het aannaaien van knopen, het naaien van ritsen, het naaien van kragen en kan een naaister voorbereidende werkzaamheden uitvoeren zoals het glad strijken van naden die genaaid moeten worden. Andere werkzaamheden kunnen weer zijn het tekenen en uitsnijden van patronen volgens de opgegeven specificatie. In het kort kunnen we stellen dat een naaister verschillende kledingonderdelen of andere materialen aan elkaar naait om tot een eindproduct te komen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Naaister

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Naaister

Welke opleiding is nodig om Naaister te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Naaister? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Naaister

Wat is het salaris en tarief van een Naaister? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Naaister in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl