Naaister

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Naaister?

Naaister is een algemene benaming voor vakvrouwen die verschillende stoffen kunnen naaien en stikken. Daarnaast is een naaister over het algemeen verantwoordelijk voor het afwerken van verschillende stukken met de naaimachine of de hand. Welke werkzaamheden een naaister precies uitvoert en hoe een naaister dit doet is over het algemeen afhankelijk van waar een naaister precies werkzaam is, omdat een naaister verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden. Zo kan een naaister in een kledingatelier werkzaam zijn of is een naaister werkzaam voor een gordijnenatelier. Daarnaast is het mogelijk dat een naaister met verschillende materialen te maken heeft of dat een naaister hobbymatig werkzaam is. Over het algemeen is het zo dat een naaister verschillende werkzaamheden kan uitvoeren, zoals het aannaaien van knopen, het naaien van ritsen en het naaien van kragen. Ook kan een naaister voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, zoals het glad strijken van naden die genaaid moeten worden. Andere werkzaamheden kunnen zijn het tekenen en uitsnijden van patronen volgens de opgegeven specificatie. In het kort kunnen we stellen dat een naaister verschillende kledingonderdelen of andere materialen aan elkaar zal naaien om tot een eindproduct te kunnen komen. Buiten kleding kan een naaister nog meer naaien, zoals kussens, vitrage en gordijnen. Een naaister werkt vaak met een patroon, zodat ze kan zien hoe de kleding in elkaar gezet moet worden. Het werken als naaister is niet zo eenvoudig als het lijkt, en er zal doorgaans genoeg ervaring nodig zijn om zelfstandig te kunnen naaien. Vooral de grote naaimachines, zoals, die in een fabriek gebruikt worden, kunnen zwaar zijn om te bedienen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Naaister

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Naaister

Welke opleiding is nodig om Naaister te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Naaister? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Naaister

Wat is het salaris en tarief van een Naaister? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Naaister in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl