Opleiding tot Betonboorder

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VervolgopleidingCalculator (Mbo 4)
VervolgopleidingWerkvoorbereider bouw (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding betonboorder

Voor het beroep betonboorder bestaan in Nederland enkele Mbo-opleidingen. Tijdens de opleiding leer je onder andere betonboren en beton zagen. Naast het boren in beton zal er ook veel aandacht zijn voor het maken van sleuven in steenachtige materialen. Tegenwoordig behoort ook het aanbrengen van kunsthars en lijm ten behoeve van ankers tot het vakgebied van de betonboorder. Naast het kunnen boren en zagen zal er veel aandacht zijn voor het zelfstandig kunnen onderhouden van de diverse machines. Een betonboorder werkt over het algemeen met zware boormachines en zagen, die in veel gevallen eerst vastgemaakt moeten worden voordat er geboord of gezaagd kan worden. Dit kan overigens wel per opdracht verschillen. Tijdens de Mbo-opleiding betonboorder zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en één dag in de week theorieles volgen op school. Gedurende de vakopleiding zal je in de praktijk diverse praktijkexamens moeten afleggen die, samen met de schoolexamens, het Mbo-diploma betonboorder vormen. Tijdens de werkzaamheden zal een ervaren collega optreden als leermeester. De leermeester is over het algemeen ook betrokken bij de praktijkexamens.

Opleidingsduur en niveau betonboorder

De Mbo-opleiding betonboorder duurt over het algemeen twee jaar en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen betonboorder

Na de Mbo-opleiding betonboorder niveau drie bestaan er voldoende vervolgopleidingen, zoals de Mbo-opleiding calculator en werkvoorbereider op niveau vier. Het is niet mogelijk om door te groeien tot een Hbo-opleiding op niveau drie

Vooropleiding betonboorder

De meeste vakscholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of gelijkwaardig diploma, zoals een havo- of vwo-diploma, voordat je aan de Mbo-opleiding betonboorder niveau drie mag deelnemen.

Mijnzzp.nl