Betonboorder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Betonboorder?

Een betonboorder is verantwoordelijk voor het boren van gaten in beton. Als betonboorder boor je meestal niet alleen in beton, omdat je ook te maken kan krijgen met andere steenachtige materialen. Daarnaast kan een betonboorder verantwoordelijk zijn voor het zagen van beton of andere steenachtige materialen. In veel gevallen zal een betonboorder ingeschakeld worden door opdrachtgevers, als er gaten geboord moeten worden voor afvoeren of sparingen. Afhankelijk van de werkzaamheden zal een betonboorder uit de hand werken of gebruikmaken van een speciale geleiderail die vast geboord wordt. In de meeste gevallen zal een betonboorder gebruikmaken van zware boor- en zaagmachines die voorzien zijn van speciale diamantboren en diamantzaagbladen. Het boren en zagen in beton is aan te merken als zwaar werk, dat potentieel gevaarlijk kan zijn. Een betonboorder zal in de meeste gevallen alleen ingeschakeld worden door opdrachtgevers als het harde materialen betreft waarvoor alleen speciale diamantboren en diamantzaagbladen gebruikt kunnen worden. Het zelf boren van grote gaten in beton of ander soort steenachtige materialen is lastig, omdat de meeste mensen niet beschikken over de juiste boormachines en boren. Als betonboorder is het belangrijk dat je nauwkeurig en veilig werkt. Een betonboorder kan ook verantwoordelijk zijn voor bijkomende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van puin en aan het eventueel droogmaken van de werkplek. Een betonboorder kan ook ingehuurd worden door een milieubureau die grondonderzoek moeten uitvoeren. In dat geval gaat het vaak om het boren in asfalt. Ook zaagwerkzaamheden komen als betonboorder vaak voor. Zoals eerder omschreven speelt veiligheid een belangrijke rol binnen het beroep betonboorder. Dit heeft vooral betrekking op de zware machines waarmee je werkt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Betonboorder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Betonboorder

Welke opleiding is nodig om Betonboorder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Betonboorder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Betonboorder

Wat is het salaris en tarief van een Betonboorder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Betonboorder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Betonboorder zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Betonboorder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Betonboorder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl