Betonboorder

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Betonboorder?

Een betonboorder is verantwoordelijk voor het boren van gaten in beton. Daarnaast kan een betonboorder verantwoordelijk zijn voor het zagen van beton. Als betonboorder boor je over het algemeen niet alleen in beton, omdat je als betonboorder ook te maken kan krijgen met andere steenachtige materialen. In veel gevallen zal een betonboorder ingeschakeld worden door opdrachtgevers, als er gaten geboord moeten worden voor afvoeren of sparingen gezaagd moeten worden in beton of andere steenachtige materialen. Afhankelijk van de soort werkzaamheden zal een betonboorder uit de hand werken of gebruik maken van een speciale geleiderail die vast geboord wordt. In veel gevallen zal een betonboorder gebruik maken van zware boor- en zaagmachines die voorzien zijn van speciale diamantboren en diamantzaagbladen. Het boren en zagen in beton is aan te merken als zwaar werk, dat potentieel ook gevaarlijk kan zijn. Een betonboorder zal in de meeste gevallen alleen ingeschakeld worden door opdrachtgevers als het harde materialen betreft waarvoor alleen speciale diamantboren en diamantzaagbladen gebruikt kunnen worden. Het zelf boren van grote gaten in beton of ander soort steenachtige materialen is vaak lastig, omdat de meeste mensen niet beschikken over de juiste boormachines en boren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Betonboorder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Betonboorder

Welke opleiding is nodig om Betonboorder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Betonboorder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Betonboorder

Wat is het salaris en tarief van een Betonboorder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Betonboorder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Betonboorder zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl