Dakkapelspecialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dakkapelspecialist?

Een dakkapelspecialist is een ondernemer die zich heeft gespecialiseerd in het verkopen, maken en plaatsen van dakkapellen. Of een dakkapelspecialist zelfstandig dakkapellen zal maken is afhankelijk van de ondernemer, omdat dakkapellen tegenwoordig ook in een fabriek gemaakt kunnen worden. Vooral de traditionele dakkapellen worden meestal door een timmerfabriek gemaakt of op locatie gemaakt. De bekende kunststof dakkapellen worden gemaakt door gespecialiseerde fabrieken die bijvoorbeeld ook kunststof kozijnen maken. Het plaatsen van dakkapellen is aan te merken als specialistische werkzaamheden, dat overgelaten moet worden aan de juiste vaklieden. Het is in Nederland niet altijd nodig om een vergunning aan te vragen voor een dakkapel, als deze aan de achterkant van de woning wordt geplaatst en aan enkele voorwaarden voldoet. Het plaatsen van dakkapellen kan in veel gevallen vergunningsvrij uitgevoerd worden, maar is zeker niet regelvrij, omdat er enkele belangrijke spelregels zijn. Denk hierbij aan de afstand tot de zijkant van het huis en aan de afstand tot de buren en op welke hoogte een dakkapel mag beginnen en doorlopen. Het is altijd raadzaam om bij de gemeente te controleren welke regels er precies van toepassing zijn. Daarnaast kunnen er bijzondere voorwaarden van toepassing zijn vanuit de welstand of het bestemmingsplan. De meeste dakkapelspecialisten zijn bekend met alle regels die te maken hebben met dakkapellen en kunnen helpen bij een eventuele vergunningsaanvraag. Het beroep dakkapelspecialist moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat het beroep dakkapelspecialist betrekking kan hebben op verschillende bedrijven. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een kant-en-klaar dakkapel die binnen enkele uren geplaatst zal worden. De belangrijkste reden hiervoor is dat er minder overlast zal zijn van de werkzaamheden. Daarnaast is er bijna geen kans op lekkage gedurende het plaatsen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Dakkapelspecialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Dakkapelspecialist

Wat is het salaris en tarief van een Dakkapelspecialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dakkapelspecialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Dakkapelspecialist zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Dakkapelspecialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dakkapelspecialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl