Restaurateur (bouw)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Restaurateur (bouw)?

Een restaurateur bouw is een gespecialiseerde ambachtsman die verantwoordelijk is voor het zo goed mogelijk conserveren of herstellen van bouwonderdelen en/of gevelelementen. Denk hierbij aan het conserveren en/of herstellen van oude spanten, bijzondere gevelornamenten of aan bijzondere kozijnen. Daarnaast kan een restaurateur bouw gespecialiseerd zijn in het conserveren of herstellen van bijzondere muurschilderingen of plafonschilderingen die gerestaureerd moeten worden. Het beroep restaurateur bouw moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat het betrekking kan hebben op verschillende vaklieden binnen de bouwbranche. Het conserveren van muurschilderingen kan niet zomaar vergeleken worden met het restaureren van ornamenten. Er worden vandaag de dag verschillende opleidingen aangeboden voor vaklieden die zich willen specialiseren in renovatiewerkzaamheden. Omdat in het verleden andere technieken en materialen gebruikt werden, is het voor de meeste moderne vaklieden maar een beetje gissen, wat nu de beste renovatietechniek is. Ook als constructies nagebouwd moeten worden omdat ze vergaan zijn, is het belangrijk om over de juiste vakkennis te beschikken, zodat de nieuwe constructie past in het geheel. Over het algemeen is het zo dat vanwege wet- en regelgeving en mogelijke vergunningen opdrachtgevers alleen van gespecialiseerde bedrijven gebruik mogen maken tijdens renovatiewerkzaamheden. Dit kan wel per renovatieproject verschillen, omdat niet alle renovatieprojecten bouwhistorisch gezien even belangrijk zijn. Het beroep restaurateur bouw komt tegenwoordig op alle niveaus voor. Het is dus niet zo dat alleen universitair opgeleide mensen werkzaam kunnen zijn als restaurateur bouw. Ook een timmerman kan bijvoorbeeld werkzaam zijn als restaurateur bouw. In dat geval kan de timmerman bijvoorbeeld werkzaam zijn voor monumentenzorg of een stichting die te maken heeft met monumentale gebouwen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Restaurateur (bouw)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Restaurateur (bouw)

Welke opleiding is nodig om Restaurateur (bouw) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Restaurateur (bouw)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Restaurateur (bouw)

Wat is het salaris en tarief van een Restaurateur (bouw)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Restaurateur (bouw) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Restaurateur (bouw) zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Restaurateur (bouw)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Restaurateur (bouw) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl