Restaurateur (bouw)

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Restaurateur (bouw)?

Een restaurateur binnen de bouwbranche is een gespecialiseerde vakman of vakvrouw die verantwoordelijk is voor het zo goed mogelijk conserveren en/of herstellen van bepaalde bouwonderdelen en/of gevelelementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het conserveren en/of herstellen van oude spanten, bijzondere gevelornamenten of aan bijzondere kozijnen. Daarnaast kan een restaurateur binnen de bouwsector gespecialiseerd zijn in het conserveren en/of herstellen van bijzondere muurschilderingen en/of plafonschilderingen die gerestaureerd moeten worden. Het beroep restaurateur bouw moet vrij algemeen gezien worden, omdat het beroep restaurateur bouw betrekking kan hebben op verschillende soorten vaklieden binnen de bouwbranche. Het conserveren van muurschilderingen kan niet zomaar vergeleken worden met het restaureren van ornamenten. Er worden vandaag de dag diverse opleidingen aangeboden voor vakmensen die zich willen specialiseren in renovatiewerkzaamheden. Omdat in vroegere dagen andere technieken en materialen gebruikt werden is het voor de meeste moderne vakmensen maar een beetje gissen, wat nu de beste renovatietechniek is. Ook als bepaalde constructies nagebouwd moeten worden omdat ze vergaan zijn, is het belangrijk om over de juiste vakkennis te beschikken, zodat de nieuwe constructie past in het geheel. Over het algemeen is het zo dat vanwege verplichtingen en mogelijke vergunningen opdrachtgevers alleen van gespecialiseerde vakmensen en bedrijven gebruik mogen maken tijdens renovatiewerkzaamheden. Dit kan wel per renovatieproject verschillen, omdat niet alle renovatieprojecten bouwhistorisch gezien even belangrijk zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Restaurateur (bouw)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Restaurateur (bouw)

Welke opleiding is nodig om Restaurateur (bouw) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Restaurateur (bouw)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Restaurateur (bouw)

Wat is het salaris en tarief van een Restaurateur (bouw)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Restaurateur (bouw) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Restaurateur (bouw) zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl