Restaurateur (bouw)

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Restaurateur (bouw)?

Een restaurateur binnen de bouwbranche is een specialist die zich bezig houdt met het zo goed mogelijk conserveren of herstellen van bepaalde onderdelen van gebouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oude spanten of aan bijzondere aftimmering of bijzondere kozijnen. Daarnaast kan het vakgebied betrekking hebben op bijzondere muurschilderingen of plafonschilderingen die gerestaureerd moeten worden vanuit de monumentenwet. Het beroep restaurateur binnen de bouwbranche is zeer breed te noemen en kan betrekking hebben op verschillende specialisaties. Er worden vandaag de dag diverse specifieke opleidingen aangeboden voor vakmensen die zich willen specialiseren in renovatiewerkzaamheden. Omdat in vroegere dagen andere technieken gebruikt werden is het voor de meeste moderne vakmensen maar een beetje gissen wat nu de beste renovatietechniek is. Ook wanneer bepaalde constructies nagebouwd moeten worden omdat ze vergaan zijn is het belangrijk om over de juiste kennis te beschikken, zodat de nieuwe constructie past in het geheel.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Restaurateur (bouw)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Restaurateur (bouw)

Welke opleiding is nodig om Restaurateur (bouw) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Restaurateur (bouw)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Restaurateur (bouw)

Wat is het salaris en tarief van een Restaurateur (bouw)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Restaurateur (bouw) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Restaurateur (bouw) zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl