Opleiding tot Groothandelaar (horecasector)

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo-niveau Small Business en Retail Management
VooropleidingCommercieel Medewerker (Mbo 4)
VooropleidingFiliaalmanager (Mbo 4)
VooropleidingHotelmanager (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo

Hbo-opleiding groothandelaar

Er zijn verschillende opleidingsmogelijkheden voor het beroep groothandelaar, die qua niveau kunnen verschillen tussen het Mbo en Hbo. Eén Hbo-opleiding zal het meest voor de hand liggen, de Hbo-opleiding small business en retail management, omdat deze opleiding specifiek gericht is op ondernemen en het runnen van een eigen bedrijf. Tijdens de opleiding small business en retail management leer je onder andere hoe je een bedrijf moet starten, hoe je nieuwe ideeën ontwikkelt voor nieuwe producten en andere mogelijkheden, hoe je leiding moet geven aan medewerkers, hoe marketing werkt en hoe je het beste kan communiceren en netwerken. Tijdens de opleiding small business en retail management zal je in het derde leerjaar een lange stage lopen binnen het bedrijfsleven, onder begeleiding van een stagebegeleider. In het vierde leerjaar moet je een afstudeeropdracht afronden waarna de opleiding afgerond kan worden. Tijdens de Hbo-opleiding small business en retail management staan de voorbereiding op zelfstandig ondernemerschap en je persoonlijke managementkwaliteiten centraal.

Opleidingsduur en niveau groothandelaar

De Hbo-opleiding small business en retail management zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en is een redelijk pittige opleiding te noemen, die veel zelfstandigheid en doorzettingsvermogen zal vragen van de studenten. De Hbo-opleiding small business en retail management is overigens in de meeste gevallen sneller af te ronden als je beschikt over de juiste vooropleidingen, zoals de Mbo-opleiding management en ondernemerschap op niveau vier.

Vervolgopleidingen groothandelaar

Na de Hbo-opleiding small business en retail management is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is ook mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding groothandelaar

Om deel te kunnen nemen aan de Hbo-opleiding small business en retail management is het belangrijk om minimaal een Mbo-diploma te bezitten op niveau vier, zoals de Mbo-opleiding management en ondernemerschap. Wanneer je beschikt over een ander soort diploma, zoals het havo diploma, kan het nodig zijn om extra vakken te volgen voordat je toegelaten zal worden tot de opleiding. Dit is wel afhankelijk van het gekozen profiel, omdat je bijvoorbeeld met een havo diploma economie en maatschappij wel toegelaten zal worden.

Mijnzzp.nl