Opleiding tot Chocolatier

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingKok (Mbo 2)
VervolgopleidingPatissier (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding chocolatier

Er bestaan geen erkende opleidingen binnen Nederland voor het beroep chocolatier. Wel bestaan er voldoende andere Mbo-opleidingen die raakvlakken hebben met het beroep chocolatier. zoals de Mbo-opleiding brood- & banketbakker, de Mbo-opleiding kok en de Mbo-opleiding patissier. Deze opleidingen zijn niet gericht op het beroep chocolatier maar hebben wel raakvlakken. De meeste mensen die binnen Nederland op zoek zijn naar een opleiding chocolatier komen al snel uit bij cursussen chocolatier, die wel voldoende te vinden zijn. Deze cursussen kunnen door vakmensen binnen de horeca gevolgd worden maar ook door mensen die buiten de horeca werken. Enkele belangrijke onderwerpen tijdens de cursus chocolatier is het verwerken van verschillende soorten chocolade, het temperen van chocolade en het garneren van bonbonsoorten. Daarnaast speelt creativiteit een belangrijke rol tijdens de cursus, omdat je steeds met nieuwe ideeën zal moeten komen.

Opleidingsduur en niveau chocolatier

De meeste opleidingen of cursussen duren enkele weken en kennen vaak verschillende niveaus qua opleiding.

Vervolgopleidingen chocolatier

Er bestaan geen echte vervolgopleidingen voor het beroep chocolatier, omdat er ook geen specifieke basisopleiding bestaat voor het beroep chocolatier. Wel bestaan er verschillende soorten niveaus cursussen als chocolatier.

Vooropleiding chocolatier

Er worden doorgaans geen vooropleidingen verwacht om deel te kunnen nemen aan een cursus chocolatier. Wanneer het een professionele opleiding of cursus betreft kan dit natuurlijk anders liggen. De meeste chocolatiers zijn feitelijk bakker van beroep of zijn later verder gespecialiseerd als chocolatier.

Mijnzzp.nl