Chocolatier

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Chocolatier?

Een chocolatier is iemand die onbewerkte chocolade verwerkt tot diverse eindproducten. Als chocolatier maak je veel verschillende producten, die per dag of tijd van het jaar kunnen verschillen. Zo zal je met Pasen veel chocoladekonijntjes maken en met sinterklaas juist veel chocoladeletters. Maar ook tijdens de normale productieweken zal het aanbod regelmatig veranderen. Als chocolatier ben je doorgaans werkzaam in een chocoladeatelier van een bakkerij of fabriek. Het kan voorkomen dat je ook moet helpen met de verkoop tijdens drukke periodes, afhankelijk van de werkgever. Als chocolatier is het belangrijk dat je voldoende creativiteit bezit, om steeds met nieuwe ideeën te kunnen komen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Chocolatier

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Chocolatier

Welke opleiding is nodig om Chocolatier te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Chocolatier? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Chocolatier

Wat is het salaris en tarief van een Chocolatier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Chocolatier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl