Chocolatier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Chocolatier?

Een chocolatier is een ambachtsman of ambachtsvrouw die zich gespecialiseerd heeft in het verwerken van chocolade tot diverse eindproducten. Een belangrijke aanvulling op het beroep chocolatier is dat een chocolatier alleen werkt met chocolade, die al klaar is om te verwerken tot repen, bonbons of andere lekkere producten. Een chocolatier kan dus niet gezien worden als een chocolademaker, omdat een chocolademaker juist gespecialiseerd is in het verwerken van onbewerkte cacaobonen tot chocolade. Als chocolatier maak je over het algemeen veel verschillende producten, die per dag of seizoen van het jaar kunnen verschillen. Zo zal je als chocolatier met Pasen veel chocoladekonijntjes maken en met Sinterklaas juist veel chocoladeletters. Maar ook tijdens de normale productieweken zal het aanbod regelmatig veranderen. Als chocolatier ben je doorgaans werkzaam in een chocoladeatelier van een bakkerij of fabriek. Als chocolatier is het belangrijk dat je voldoende creativiteit bezit, om steeds met nieuwe ideeën te kunnen komen. Het vak chocolatier moet gezien worden als een echt ambacht, dat veel kennis en ervaring vraagt, omdat je als chocolatier in veel gevallen met niks zal beginnen. Als chocolatier moet dus alles zelfstandig bereiden, zodat er uiteindelijk een mooi en vooral lekker eindproduct zal ontstaan. Omdat chocoladeproducten tegenwoordig gezien worden als een echte lekkernij en vooral luxeproduct zijn er redelijk veel chocolatiers te vinden, die zich gespecialiseerd hebben in de kunst van de chocoladewereld. Zij komen met de meest lekkere chocoladeproducten op de markt. Vooral in België zijn er veel gespecialiseerde chocolatiers, die hun eigen chocolaterie winkel bezitten en die vooral bekend zijn om hun pralines. Pralines worden in Nederland ook wel bonbons genoemd.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Chocolatier

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Chocolatier

Welke opleiding is nodig om Chocolatier te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Chocolatier? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Chocolatier

Wat is het salaris en tarief van een Chocolatier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Chocolatier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Chocolatier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Chocolatier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl