Opleiding tot Graveur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau
NiveauCursus & Opleiding

Opleiding graveur

Er bestaan binnen Nederland geen erkende opleidingen voor het beroep graveur. Het graveren is doorgaans een specialisatie die zelf aangeleerd zal moeten worden, of behandeld wordt tijdens andere opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan de Mbo-opleiding goudsmid of de Mbo-opleiding zilversmid. Daarnaast zijn er voldoende cursussen te vinden voor graveurs. Welke cursus het beste gevolgd kan worden is sterk afhankelijk van waarin iemand precies wil gaan graveren, omdat je bijvoorbeeld ook in glas kunt graveren. Het handmatig graveren komt overigens wel steeds minder voor, omdat steeds meer bedrijven gebruik maken van moderne graveertechnieken zoals lasermachines.

Opleidingsduur en niveau graveur

Er bestaan geen erkende opleidingen voor het beroep graveur. De meeste cursussen graveren zullen enkele dagen in beslag nemen.

Vervolgopleidingen graveur

Er bestaan geen vervolgopleidingen omdat er ook geen basisopleidingen bestaan voor het beroep graveur

Vooropleiding graveur

Er zijn geen eisen qua vooropleidingen om deel te kunnen nemen aan een cursus graveren. Wanneer je een erkende opleiding wilt gaan volgen, zoals de Mbo-opleiding goudsmid, is dit natuurlijk een heel ander verhaal.

 

Mijnzzp.nl