Opleiding tot Maquettebouwer

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VervolgopleidingBouwkunde (Hbo)
VervolgopleidingRuimtelijke Ordening en Planologie (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Mbo-opleiding maquettebouwer

Er bestaan verschillende Mbo-opleidingen die raakvlakken hebben met het beroep maquettebouwer, zoals de Mbo-opleiding Urban Design en de Mbo-opleiding middenkaderfunctionaris bouw, interieur en architectuur op niveau vier. Tijdens deze opleidingen staan vormgeving, schetsen, technisch tekenen, maquettebouw, gereedschapsleer en 3D-visualisaties centraal. Over het algemeen zal je tijdens de opleiding vier dagen in week werken en één dag in de week theorieles volgen op school. Gedurende de opleiding zal je verschillende praktijkexamens moeten afleggen die, samen met de theorie-examens, het diploma vormen. De praktijkexamens worden over het algemeen beoordeeld door je leermeester en stagebegeleider van school. Zoals eerder aangegeven bestaan er verschillende opleidingen voor het beroep maquettebouwer, die qua opleiding veel van elkaar weghebben maar zeker niet hetzelfde zijn.

Opleidingsduur en niveau maquettebouwer

De Mbo-opleidingen Urban Design en de Mbo-opleiding middenkaderfunctionaris bouw, interieur en architectuur zullen over het algemeen vier jaar in beslag nemen en zijn beide opleidingen op niveau vier.

Vervolgopleidingen maquettebouwer

Na het afronden van een Mbo-opleiding niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een geschikte Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding bouwkunde of de Hbo-opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie. Wanneer je beschikt over de juiste vooropleidingen is het in het algemeen mogelijk om een Hbo-opleiding binnen drie jaar af te ronden.

Vooropleiding maquettebouwer

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of Mbo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot een Mbo-niveau vier opleiding. Wanneer je beschikt over een ander diploma zal je in de meeste gevallen eerst een toelatingsgesprek moeten voeren met de school.

Mijnzzp.nl