Maquettebouwer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Maquettebouwer?

Een maquettebouwer is iemand die gebouwen en/of landschappen maakt op schaal. Maquettes worden meestal gebruikt om gebouwen en/of landschappen driedimensionaal te kunnen weergeven. Naast gebouwen en landschappen kunnen maquettes toegepast worden om stedenbouwkundige ontwerpen inzichtelijk te maken. Door het maken van schaalmodellen kan er dus visueel inzichtelijk gemaakt worden, wat er nu precies ontworpen is en wat er precies gebouwd gaat worden. Naast maquettes van gebouwen en stedenbouwkundige ontwerpen kunnen er ook bijvoorbeeld ook binnenruimtes weergegeven worden van fabrieken op schaal, zodat de binnenkant van fabrieken visueel inzichtelijk gemaakt kan worden voor de eindgebruikers. Maquettes komen eigenlijk overal wel voor, en niet alleen voor bouwdoeleinden. Denk bij maquettes ook aan het ontwerpen van vliegtuigen en auto's op schaal. In dat geval spreken we wel eerder van een modelbouw dan van een maquettebouw. Het bouwen of maken van maquettes is aan te merken als specialistenwerk, omdat maquettes nauwkeurig opgebouwd moeten worden op schaal. Geduld en precisie zijn belangrijke eigenschappen als maquettebouwer. Het bouwen van een maquette neemt meestal veel tijd in beslag en zal niet voor iedereen geschikt zijn. Het beroep maquettebouwer is tegenwoordig wel steeds meer aan het veranderen, omdat een maquettebouwer ook werkzaam kan zijn met computersoftware waarmee maquettes op de computer uitgewerkt worden. De traditionele maquettebouw betreft andere werkzaamheden dan het uitwerken van maquettes op de computer. Het zijn meestal architecten die opdracht geven voor het laten maken van een maquette. Als maquettebouwer is het belangrijk dat je over veel geduld beschikt en dat je heel secuur werkt. Ook creativiteit zal in de meeste gevallen een belangrijke rol spelen. Maquettebouwers maken gebruik van een werktekening om op schaal te kunnen werken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Maquettebouwer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Maquettebouwer

Welke opleiding is nodig om Maquettebouwer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Maquettebouwer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudprogramma vergelijken Maquettebouwer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Maquettebouwer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl