Team Mijnzzp

Boekhoudsoftware

Als zzp'er met een eenmanszaak is het belangrijk dat je de boekhouding op de juiste manier kunt bijhouden. Hiervoor kun je het beste gebruikmaken van een boekhoudprogramma dat speciaal gemaakt is voor kleine ondernemers. De meeste zzp'ers hebben ruim voldoende aan een basispakket online boekhouden om de financiële administratie bij te houden. Hiermee kun je eventueel ook samenwerken met je boekhouder ter controle. In dit artikel benoemen we verschillende goede boekhoudpakketten voor kleine ondernemers.

Inhoudsopgave
Goed boekhoudprogramma belangrijk voor zzp'ers
Zelf boekhouden als zzp'er
De beste boekhoudprogramma's voor zzp'ers
e-Boekhouden.nl
Myfinance.nl
MoneyMonk
SnelStart
Rompslomp.nl
Aanvullende opties voor een boekhoudprogramma
Waar moet je op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma?
Boekhouding opzetten als kleine ondernemer
Vergelijk zzp boekhoudpakketten

Goed boekhoudprogramma belangrijk voor zzp'ers

Als zzp'er ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van je financiële administratie. Een goed boekhoudprogramma kan je hierbij ondersteunen en zorgt ervoor dat je overzicht hebt en blijft houden op je inkomsten en uitgaven. Daarnaast helpt het programma je bij het opstellen van facturen, het verwerken van betalingen en het doen van de btw-aangifte. Bovendien biedt een boekhoudprogramma handige functies zoals automatische incasso, bankkoppelingen en scan & herken mogelijkheden, waarmee je tijd kunt besparen en fouten kunt voorkomen. De betere boekhoudpakketten beschikken over een keurmerk, onder andere voor het mogelijk maken van koppelingen met de bank en de Belastingdienst.

Zelf boekhouden als zzp'er

Veel zzp'ers kiezen ervoor om zelf hun boekhouding te doen, omdat dit kostenbesparend is en ze op deze manier meer controle hebben over hun financiën. Het zelf bijhouden van je boekhouding kan prima te doen zijn, zeker als je een kleinere eenmanszaak hebt.

Een online boekhoudprogramma kan je hierbij goed ondersteunen. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijk je financiële gegevens kunt invoeren en overzichtelijk kunt houden. Daarnaast bieden veel boekhoudprogramma's handige functies zoals het genereren van rapportages, het maken van balansen en voorbereidende functies voor de belastingaangifte.

De beste boekhoudprogramma's voor zzp'ers

Hieronder hebben we een overzicht van de beste boekhoudprogramma's voor zzp'ers opgenomen. Deze programma's zijn geselecteerd op basis van hun functionaliteiten, gebruiksvriendelijkheid en prijs-kwaliteitverhouding. Het betreft ook boekhoudprogramma's die veel gebruikt worden door andere zzp'ers. Deze boekhoudsoftware is speciaal ontwikkeld voor kleine ondernemers.

e-Boekhouden.nl

  • e-Boekhouden.nl is een van de beste allround boekhoudprogramma's voor zzp'ers. Het programma biedt uitgebreide functionaliteiten zoals boekhouden, factureren, urenregistratie en de mogelijkheid om rapportages te genereren. Daarnaast is e-Boekhouden.nl de eerste 15 maanden gratis voor starters, wat het programma extra aantrekkelijk maakt voor beginnende ondernemers. Er zijn dan ook veel kleine ondernemers die gebruikmaken van dit boekhoudprogramma.

Myfinance.nl

  • Myfinance.nl is een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma dat populair is onder zzp'ers. Het programma biedt naast boekhouden ook functies zoals factureren, offertes maken en rapportages genereren. De interface is intuïtief en overzichtelijk, waardoor je snel aan de slag kunt. Daarnaast is Myfinance.nl erg populair in de zzp-community en biedt het een goede ondersteuning via de helpdesk.

MoneyMonk

  • MoneyMonk is een uitstekend administratiepakket voor dienstverlenende zzp'ers. Het programma is compleet en eenvoudig in gebruik. Naast boekhouden kun je met MoneyMonk ook factureren, offertes maken en uren registreren. Klanten waarderen vooral de gebruiksvriendelijkheid van het programma en de deskundige ondersteuning van de helpdesk.

SnelStart

  • SnelStart is een voordelige keuze voor zzp'ers die een eenvoudige btw-administratie willen bijhouden. Het programma is gebruiksvriendelijk en biedt functionaliteiten zoals facturatie, urenregistratie en btw-aangifte. Voor slechts 12,50 euro per maand kun je zelf boekhouden zonder boekhouder. SnelStart is een goede optie voor zzp'ers die op zoek zijn naar een betaalbaar en eenvoudig boekhoudprogramma.

Rompslomp.nl

  • Rompslomp.nl is een complete boekhoudkundige oplossing voor zzp'ers. Het programma biedt een uitgebreid basispakket met functies zoals factureren, offertes maken en btw-aangifte. Daarnaast kun je tegen een kleine vergoeding extra functionaliteiten toevoegen, zoals voorraadbeheer en projectmanagement. Rompslomp.nl is een goede keuze voor zzp'ers die een eenvoudige en kostenefficiënte oplossing zoeken.

Aanvullende opties voor een boekhoudprogramma

Naast de basisfunctionaliteiten bieden veel boekhoudprogramma's ook aanvullende opties die handig kunnen zijn voor zzp'ers. Denk hierbij aan functies zoals debiteuren- en crediteurenbeheer, urenregistratie, voorraadadministratie en salarisadministratie.

Als kleine ondernemer is het belangrijk om te bedenken welke functies voor jou relevant zijn. Heb je bijvoorbeeld een webshop en wil je je voorraad bijhouden? Dan is een programma met voorraadbeheer een goede keuze. Werk je regelmatig samen met andere zzp'ers of boekhouders? Dan is het handig als het programma de mogelijkheid biedt om gegevens te delen of te exporteren.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat het programma voldoet aan je basisbehoeften, zoals het maken van facturen, het bijhouden van je inkomsten en uitgaven en het doen van de btw-aangifte. Daarnaast is het handig als het programma gebruiksvriendelijk is en een goede ondersteuning biedt via de helpdesk.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van het programma. Vergelijk verschillende programma's op basis van hun functionaliteiten en prijzen. Bedenk ook of je behoefte hebt aan aanvullende functies en hoe deze passen binnen je budget.

Boekhouding opzetten als kleine ondernemer

Als kleine ondernemer heb je te maken met enkelvoudige boekhouding. Enkelvoudige boekhouding is de eenvoudigste vorm van boekhouden en het is bijvoorbeeld niet verplicht om gebruik te maken van een boekhouder of accountant. Met andere woorden, je mag als kleine ondernemer gewoon zelf je boekhouding bijhouden. Dit heeft als groot voordeel dat je de jaarlijkse boekhoudkosten zo laag mogelijk kunt houden. Wanneer je gebruikmaakt van een boekhoudprogramma, kun je bijvoorbeeld zelf de winst- en verliesrekening opstellen, zonder de noodzaak van een boekhouder.

Vergelijk zzp boekhoudpakketten

Door gebruik te maken van onze vergelijkingspagina kun je als kleine ondernemer precies aangeven welke functies voor je bedrijf belangrijk zijn. Het is raadzaam om de verschillende boekhoudprogramma's met elkaar te vergelijken, omdat er op bepaalde punten verschillen kunnen zijn tussen de programma's. Ook bieden niet alle boekhoudpakketten dezelfde basisfuncties aan voor eenmanszaken.

Mijnzzp.nl