Team Mijnzzp

Kantoorgebouwen

Duurzaamheid is een populaire term in de maatschappij en in het bedrijfsleven net als maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook als zzp-er kan je een steentje bijdragen, bijvoorbeeld met het op een duurzame manier inrichten van je kantoor. Hoe je dat doet, ontdek je aan de hand van onderstaande creatieve tips.

Verminder het afval

Het verminderen van afval op kantoor is een kleine moeite, maar leidt tot een grote bijdrage aan de duurzaamheid. Een simpele manier om afval te beperken, is door geen gebruik meer te maken van wegwerpbekers. Dat geldt niet alleen voor plastic bekers, maar eveneens voor papieren bekers. Maak gewoon gebruik van mokken en glazen. Dat drinkt lekkerder en staat ook nog eens leuker. Zo neem je de lunch niet mee in folie of in een plastic zakje, maar maak je gebruik van een lunchtrommel.

Investeer in milieuvriendelijke maatregelen

Indien het mogelijk is op je kantoor om milieuvriendelijke maatregelen te nemen, is dat zeker een aanrader. Kies voor duurzaamheid door bijvoorbeeld in zonnepanelen te investeren. Of kijk of er isolerende maatregelen zijn door te voeren, zoals dakisolatie, isolerende beglazing of isolatie van muren en vloeren.

Kies voor groen op je kantoor

Groene planten zijn goed voor de sfeer op je kantoor en voor het milieu. Er zijn speciale kantoorplanten die lucht zuiveren, zoals de Hedera Helix Wonder en de Lechuza Goudpalm. De luchtzuiverende planten zorgen ervoor dat er meer zuurstof in de ruimte ontstaat en dat verhoogt de productiviteit. Bovendien staan groene planten ook nog eens gezellig in je kantoor.

Denk ook aan je eigen duurzaamheid

Het is mooi dat je met het duurzaam inrichten van je kantoor een bijdrage levert aan een beter milieu. Het is echter ook van belang om aan je eigen duurzaamheid te denken. Dat doe je bijvoorbeeld door je kantoor met duurzame meubelen in te richten. Zo is het belangrijk om van werkhouding te wisselen als je veel aan het bureau zit. In dat geval is het mogelijk om een zit-sta-bureau aan te schaffen. Koop ook kantoormeubelen die een lange levensduur hebben en investeer daarbij in kwaliteit.

Mijnzzp.nl