Team Mijnzzp

Zonnepanelen

De energiekosten maken een vaste kostenpost uit van je bedrijfspand. Het is daarom slim om te kijken op welke manieren daarop valt te besparen. Nu is het zo dat je vaak pas bespaart nadat je een investering hebt gedaan. Er zijn echter ook manieren om de energierekening omlaag te brengen zonder grote investeringen te hoeven doen. Een voordeel van het doen van een investering is wel dat de kosten zijn terug te verdienen. Ontdek hier hoe je relatief eenvoudig bespaart op de energiekosten van je bedrijfspand.

Inhoudsopgave
Isolerende maatregelen
Kies voor ledverlichting
Installeer zonnepanelen
Schakel apparaten uit

Isolerende maatregelen

Een niet goed geïsoleerd bedrijfspand brengt hoge energiekosten met zich mee. Er ontsnapt bijvoorbeeld veel warmte naar buiten als er sprake is van een slechte isolatie. Warmte kost geld en dus vliegt het geld als het ware de deur uit. Er zijn meerdere manieren om je bedrijfspand te isoleren, zoals met spouwmuurisolatie net als met dakisolatie. Het is aan te raden om te kijken welke isolerende maatregelen er voor jouw bedrijfspand genomen kunnen worden.

Kies voor ledverlichting

Met het aandoen van de verlichting begint de stroomrekening op te lopen. Een eenvoudige manier om op de kosten van elektriciteit te besparen, is door voor ledverlichting te kiezen. Kijk ook of het mogelijk is om sensoren te plaatsen. Vangt de sensor beweging op dan gaat de verlichting alleen aan wanneer iemand in een ruimte is. Ledverlichting is bovendien veel zuiniger dan traditionele verlichting en levert dan ook een aardige besparing op de energierekening op.

Installeer zonnepanelen

Indien de mogelijkheid bestaat, is het zeker aan te raden om te overwegen zonnepanelen op je bedrijfspand te installeren. De zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand creëren een eigen energievoorziening voor je bedrijf. Dat bespaart aanzienlijk op de kosten van je energierekening. De terugverdientijd van zonnepanelen is steeds gunstiger aan het worden.

Schakel apparaten uit

Het komt in bedrijfspanden maar al te vaak voor dat apparaten aan blijven staan. Het spreekt voor zich dat er dan stroom of gas wordt verbruikt. In het kader van alle kleine beetjes helpen, is het aan te raden om apparaten uit te schakelen als deze lange tijd niet worden gebruikt. Denk daarbij ook aan beeldschermen die je aan het einde van de dag uitschakelt. Het uitschakelen van apparaten kan een forse besparing opleveren op jaarbasis.

Lees ook: Zzp thuiskantoor: bespaar op energie

Mijnzzp.nl