Team Mijnzzp

Content marketing

Content marketing houdt in dat je klanten waardevolle informatie biedt om hen de juiste keuze te laten maken. Het doel van het bieden van aantrekkelijke en relevante informatie is klanten aan te trekken. Je gebruikt de informatie om de basis voor een inhoudelijke band te leggen om zo te laten zien dat ze bij jouw bedrijf moeten zijn. Bijvoorbeeld om een product te kopen of om een keuze voor een dienst te maken. Daarnaast draagt content marketing bij aan een betere vindbaarheid in de zoekmachine.

Content marketing strategie

Content marketing is een langdurig proces dat steeds doorgaat. Het is namelijk belangrijk om nieuwe content te blijven aanbieden. Dat is de manier om uit te groeien tot een autoriteit in je vakgebied. Door strategisch te werk te gaan, laat je zien dat je bedrijf een waardevolle bron is die klanten nodig hebben. Het wekt vertrouwen en de klant gaat zich meer betrokken voelen bij je bedrijf. Dat leidt uiteindelijk bij de doelgroep tot een voorkeur voor jouw merk of bedrijf en in het ideale geval wordt de klant jouw ambassadeur. Denk daarbij maar eens aan mond-tot-mondreclame.

Belangrijke elementen content marketing

Er zijn een aantal belangrijke elementen om rekening te houden bij de moderne vorm van content marketing. Content heeft in elk geval betrekking op een boodschap met een bepaalde vorm en inhoud. Je moet het niet zien als reclame en ook de doelgroep niet opzoeken, want het is bedoeling dat klanten naar jou toe komen. Zoekmachine optimalisatie is daarom eveneens een belangrijk element om het doel te bereiken. Je website is doorgaans de etalage om alle content te tonen, maar het kan ook je winkel zijn. Het is ook mogelijk om content marketing een extra zetje te geven door de inhoud op social media te delen.

Content marketing inzetten

Content marketing is de laatste jaren steeds doelgerichter geworden en een belangrijk onderdeel van de online bedrijfsstrategie. Bovendien is het een marketingstrategie met een duurzaam karakter en er is sprake van inzetbaarheid op meerdere fronten. Zo is het ook mogelijk om naast publicatie op je eigen website content aan te bieden als gastblog. Op deze manier is het bereik en het effect nog groter.

Lees ook ons artikel: hoe schrijf je de juiste content voor jouw website?

Mijnzzp.nl