Team Mijnzzp

Zakelijk mobiel abonnement

Heb je als zzp'er een smartphone die je zowel privé als zakelijk gebruikt? Het is het overwegen waard om voor je bedrijf een zakelijk mobiel abonnement af te sluiten. Daar zijn namelijk meerdere voordelen aan verbonden.

Inhoudsopgave
Je bespaart kosten
Maakt boekhouden gemakkelijker
Betere service
Handige functionaliteiten
Geen registratie bij BKR

Je bespaart kosten

Een voordeel van een zakelijk mobiel abonnement is dat je van de provider een btw-factuur krijgt. Je kan de kosten van het abonnement van de winst aftrekken en de btw als voorbelasting opgeven bij je btw-aangifte. Uiteraard profiteer je ook van het voordeel dat privé en zakelijk op het gebied van telefonie op deze manier gemakkelijk te scheiden zijn.

Maakt boekhouden gemakkelijker

Als je een mobiel privé en zakelijk gebruikt, mag je de zakelijke telefoonkosten aftrekken. Het kost je echter veel tijd om dit in je boekhouding te scheiden en te verwerken. Je moet namelijk je telefoonfactuur bij langs om na te gaan welke belletjes privé en welke telefoontjes zakelijk zijn geweest. Daarom is het gemakkelijk om een zakelijk mobiel abonnement te hebben. Je krijgt dan een factuur die op een simpele manier te verwerken is in je online boekhoudprogramma.

Betere service

Ben je een zakelijke klant bij een mobiele provider dan mag je op een betere service rekenen. Zo zijn er onder meer providers die zakelijke klanten voorzien van een vervangend toestel als je mobiel bijvoorbeeld is gestolen of kapot is gegaan. Bij een kapotte telefoon mag je er bovendien op rekenen dat het toestel snel gerepareerd is.

Handige functionaliteiten

Bij een zakelijk mobiel abonnement is het ook handig dat er vaak extra functionaliteiten van toepassing zijn. Wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om op je smartphone van een vast telefoonnummer gebruik te maken. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om van de voordelen van WhatsApp for Business te profiteren. Dit is een praktische functionaliteit als je met je bedrijf veel met klantcontact te maken hebt.

Geen registratie bij BKR

Neem je bij je zakelijk mobiel abonnement een telefoon op afbetaling dan volgt er geen registratie bij het BKR. Er vindt bij een zakelijk abonnement bovendien geen controle plaats op je inkomen en vaste lasten.

Mijnzzp.nl