Team Mijnzzp

Kerstmis

Heb je een webshop of een fysieke winkel, of misschien wel beide dan is de tijd voor kerst een drukke periode. Kerst is steeds meer een feest om een ander blij te maken met een cadeautje onder de kerstboom. De verkopen nemen dan ook toe, maar het is wel belangrijk om je te onderscheiden van de concurrent om mee te gaan in de hausse. Daar zijn een aantal simpele tips en trucs voor beschikbaar. Met de juiste tips is het mogelijk om de omzet gedurende de kerstperiode flink toe te laten nemen. Lees daarom onderstaande tips en trucs.

Inhoudsopgave
Richt advertenties en social media uitingen anders in
Voorzie in extra persoonlijk advies
Creëer het gevoel van verbinding

Richt advertenties en social media uitingen anders in

In de maand december zijn de mensen die een kerstgeschenk willen kopen niet voor zichzelf op zoek naar een cadeau. De aankoop is dan ook gericht op de aanschaf van een leuk kerstcadeau om voor een ander onder de kerstboom te leggen. Daarom is het heel slim om in je advertenties en in je andere uitingen op bijvoorbeeld social media daar de aandacht op te richten. Laat weten dat de klant die een product bij jou koopt een ander blij kan maken.

Voorzie in extra persoonlijk advies

Een andere simpele tip is om in extra persoonlijk advies in je winkel of webshop te voorzien. Het is in deze drukke tijd soms lastig om in winkels geholpen te worden, waardoor klanten wellicht de deur voorbij lopen. Zorg dat je klanten duidelijk maakt dat zij bij jou op persoonlijk advies kunnen rekenen bij een aankoop. Dat kan in een webshop bijvoorbeeld via de chat of per telefoon en in een fysieke winkel uiteraard persoonlijk.

Creëer het gevoel van verbinding

Kerst is een tijd van bezinning, maar ook van verbinding. Daarom is het aan te raden om in te spelen op het gevoel van verbondenheid, betrokkenheid en samenzijn. Er zijn ook in kleine kring nog altijd mogelijkheden om kerst op een fijne manier door te brengen. De sfeer in je winkel is daarop aan te passen en natuurlijk ook in je webshop. Denk aan kerstmuziek, kerstversieringen en andere spullen die de kerstsfeer oproepen. Verder is het aan te raden om van het shoppen voor de klant zelf een klein feestje te maken.

Lees ook ons artikel: Zo trek je meer bezoekers naar je webshop

Mijnzzp.nl