Team Mijnzzp

Samenwerking ondernemers

Je hebt als zelfstandig ondernemer allerlei mogelijkheid om je bedrijf te laten groeien. Daar is niet altijd een financiering voor nodig. Een optie is bijvoorbeeld om samen te gaan werken met anderen. Bijvoorbeeld als je van plan bent om nieuwe activiteiten te starten en als een zakelijke financiering niet mogelijk is. Richt je bijvoorbeeld op strategisch partnerschap, waar jij en het samenwerkende bedrijf allebei beter van worden.

Inhoudsopgave
Delen van kennis
Delen van risico’s
Samenwerking met leveranciers

Delen van kennis

Een mogelijkheid voor slim ondernemerschap is door een samenwerking aan te gaan met eens strategische partner en kennis te delen. Dit biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld van aanvullende kennis van de ander gebruik te maken. Of zelfs de optie om de aanwezige infrastructuur te gebruiken voor je eigen bedrijf. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op de kosten voor de operationele bedrijfsvoering. Je houdt daardoor meer financiële middelen over die te gebruiken zijn voor andere investeringen.

Delen van risico’s

Door een strategische samenwerking aan te gaan met een ander bedrijf heb je ook de mogelijkheid om risico’s en kosten te delen. Dit is een voorbeeld van slim ondernemer als je van plan bent om een nieuwe markt op te gaan. Of als je van plan bent om een nieuw product te maken. Je loopt dan altijd een risico en door het risico te delen, zijn de kosten lager. Kijk bijvoorbeeld naar een mogelijke samenwerking met een bedrijf dat over een groot klantenbestand beschikt. Het is ook mogelijk om een project gezamenlijk met een ander bedrijf te starten.

Samenwerking met leveranciers

Een slimme manier van ondernemer is door met een leverancier te gaan samenwerken op basis van een leverancierskrediet. Het voordeel van het op deze manier samenwerken met een leverancier is dat je hierdoor een betere cashflow krijgt. Er is meer geld in kas om te gebruiken voor investeringen om je bedrijf te laten groeien. Hierdoor creëer je dus meer financiële ruimte voor je bedrijf. Verder heb je altijd de gelegenheid om op zoek te gaan naar een investeerder om een strategische samenwerking aan te gaan. Vergroot je kansen in de markt door slim te ondernemen en te kijken waar voor jouw bedrijf de mogelijkheden liggen om een samenwerking aan te gaan.

Mijnzzp.nl