Team Mijnzzp

Funnel marketing

Trechter marketing ofwel funnel marketing heeft betrekking op een marketingstrategie die de basis vormt om meer sales te scoren. Het is mogelijk om aan de bovenkant van de trechter zoveel mogelijk klanten binnen te laten, maar je kan ook aan de onderkant beginnen. Op deze manier ga je van de nauwe toegang omhoog werken tot je alle klanten in één keer kan vangen in de brede opening van de trechter.

Inhoudsopgave
Onderaan de trechter beginnen
Werk omhoog
Naamsbekendheid vergroten
Meer leads en verkopen genereren

Onderaan de trechter beginnen

Aan de onderkant van de trechter bevindt zich bij trechter marketing het verkoopproces in een afrondende fase. Klanten komen normaal gesproken via de bovenkant binnen en eindigen onderaan om via de smalle opening met een aankoop je bedrijf te verlaten. Het is dan wel belangrijk dat het verkoopproces in de laatste fase van aankoop perfect is ingericht. Dat betekent dat alle producten die je aanbiedt ook daadwerkelijk beschikbaar zijn en klaarstaan voor de verkoop. Als je aan de onderkant van de trechter begint, biedt dat ook de gelegenheid om een check uit te voeren op alle productgegevens, net als op content en afbeeldingen. Alle producten dienen klaar voor retail te zijn.

Werk omhoog

Bij de toepassing van trechter marketing kan je omhoog werken nadat je onderaan alles in orde hebt gemaakt. De volgende stap is het beginnen met verschillende strategieën om de verkoop concreet te stimuleren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met betaalde advertenties in de zoekmachine te gaan werken. Je hebt ook de mogelijkheid om op dit moment bij het omhoog werken in de trechter aan remarketing te doen. In het verlengde hiervan is het aan te raden om je met je product te onderscheiden door upselling in te zetten.

Naamsbekendheid vergroten

Via de trechter klim je bij trechter marketing verder omhoog naar de brede opening. Het is nu de bedoeling om je doelgroep te bereiken en je naamsbekendheid te vergroten. Het opbouwen van een naam en creëren van betrokkenheid kost natuurlijk tijd. Neem dan ook de tijd door alle kanalen te benutten om je bereik zo groot mogelijk te maken. Denk daarbij aan het optimaliseren van je website voor de vindbaarheid net als aan het vergroten van je activiteiten op social media.

Meer leads en verkopen genereren

Het genereren van meer leads en verkopen is natuurlijk het uiteindelijke doel van trechter marketing. Door deze strategie te gebruiken kun je meer verkopen scoren door je middelen beter te gebruiken en een breder publiek te bereiken. Je zult er eerst wat werk in moeten steken om onderaan de trechter alles in orde te krijgen, maar het is uiteindelijk beslist de moeite waard. Vanzelfsprekend moet je ook gebruikmaken van een goede call to action.

Lees ook ons artikel: 10 marketingtips voor ondernemers

Mijnzzp.nl