Team Mijnzzp

Personeel

Nu alles weer opengaat, is het voor ondernemers alle zeilen bijzetten om de bedrijfsvoering soepel te laten verlopen. Personeel vinden is op dit moment een probleem voor veel ondernemers. Bijvoorbeeld voor ondernemers die werkzaam zijn in de horeca en een restaurant, snackbar of lunchcafé hebben. Ook in de retail is het spannend om de bedrijfsvoering op het gewenste niveau te realiseren, want personeel voor winkels is eveneens lastig te vinden. Zo geldt dat ook voor de evenementensector die haast twee jaar heeft stilgelegen en waar veel medewerkers uit zijn gestroomd.

Inhoudsopgave
Personeel vinden
Geen personeel te vinden?

Personeel vinden

Er zijn allerlei manieren om personeel te vinden, maar het is niet altijd even succesvol. Een oproep op social media, zoektocht op platforms voor de branche of vermelding van een vacature op een vacaturesite zet vaak geen zoden aan de dijk. Een uitzendbureau inschakelen is een optie, maar ook daarvoor geldt dat het lastig is om personeel te vinden om bedrijven mee te matchen. Een alternatief is eigen personeel inzetten om op zoek te gaan in de persoonlijke kring en personeel aan te brengen. Zo kan je ook nog zelf personeel gaan benaderen dat in het verleden bij je in dienst is geweest en vragen of deze medewerkers willen terugkeren bij je bedrijf.

Geen personeel te vinden?

Het komt voor dat er echt geen personeel te vinden is. In dat geval is het nodig om te kijken welke aanpassingen er mogelijk zijn in de bedrijfsvoering en concrete werkzaamheden. Je kan als restaurant bijvoorbeeld minder tafels neerzetten om zo het aantal klanten af te stemmen op het personeel. Het is eveneens mogelijk om bijvoorbeeld later open te gaan en eerder dicht om de personeelsroosters rond te krijgen. Een nadeel is dan natuurlijk wel dat het niet mogelijk is om de omzet maximaal te laten zijn.

Overigens zijn er ook al bedrijven die niet afwachten hoe de arbeidsmarkt zich in Nederland verder ontwikkelt, maar naar personeel buiten de grenzen op zoek gaan. Uiteraard is het verder van belang om er alles aan te doen het huidige personeel aan boord te houden en niet uit te laten stromen.

Mijnzzp.nl