Team Mijnzzp

Ongevallenverzekering zzp

Er zijn voor ondernemers allerlei verzekeringen beschikbaar die risico’s afdekken. Een aantal van deze verzekeringen zijn belangrijk, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is van belang. Maar hoe zit het met een ongevallenverzekering zzp, is deze nodig of niet?

Inhoudsopgave
Ongevallenverzekering zzp
Uitsluiting van dekking
Arbeidsongeschiktheid verzekeren

Ongevallenverzekering zzp

Een ongevallenverzekering zzp is niets meer of minder dan een persoonlijke ongevallenverzekering en biedt dekking voor de financiële gevolgen van een ongeval. Dit betekent in de praktijk dat je bijvoorbeeld bij blijvende invaliditeit of overlijden er een percentage of vast bedrag wordt uitgekeerd. Je bent met een ongevallenverzekering zzp zelf verzekerd, maar beschermt bij overlijden je nabestaanden. Zowel ongevallen die in huis gebeuren als buitenshuis, zoals tijdens een verkeersongeluk zijn verzekerd.

Uitsluiting van dekking

Je bent met een ongevallenverzekering zzp in allerlei ongevalssituaties verzekerd. Bijvoorbeeld wanneer je in huis van de trap valt of als je op vakantie komt te overlijden na een aanrijding. Er zijn echter meerdere uitsluitingen van toepassing. Bijvoorbeeld als je onder invloed van alcohol tegen een boom bent gereden en blijvend invalide bent geraakt. Of als je zelf roekeloos geweest bent in het verkeer of als je aansprakelijk wordt gesteld voor ernstige schuld na een ongeluk. Ook zelfdoding is uitgesloten van de dekking van een ongevallenverzekering. De voorwaarden kunnen overigens per verzekeraar verschillen. Zo sluit de ene verzekeraar ongevallen uit die ontstaan zijn tijdens het beoefenen van een zogenoemde gevaarlijke sport en doet een ander dat niet.

Arbeidsongeschiktheid verzekeren

Een ongevallenverzekering zzp keert uit bij blijvende invaliditeit na een ongeluk of bij overlijden van de verzekerde. Raak je als ondernemer echter arbeidsongeschikt door een ziekte en ben je niet meer in staat om te werken dan betaalt de ongevallenverzekering logischerwijs niet uit. Deze biedt dekking voor de financiële gevolgen van een ongeval. Wil je arbeidsongeschiktheid verzekeren dan is het aan te raden om een zzp arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bovendien keert een AOV iedere maand een bedrag uit en ontvang je bij een ongevallenverzekering eenmalig een bedrag. Wil je geen enkel risico lopen dan is het uiteraard ook mogelijk om zowel een ongevallenverzekering zzp als een zzp arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Het is wat dat betreft vooral een persoonlijke keuze of je blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval wilt verzekeren.

Mijnzzp.nl