Team Mijnzzp

Pizza Scooter Amsterdam

Maaltijdbezorgers van Deliveroo willen graag aan het werk als zzp-er, omdat dit meer vrijheid en flexibiliteit geeft volgens de bezorgers. Ruim één op de drie koeriers werkzaam bij Deliveroo heeft aangegeven te willen werken als zzp-er, omdat ze de voordelen inzien van het zzp bestaan. Bij maaltijdbezorger Deliveroo werken momenteel ruim 1700 koeriers. Volgens Philip Padberg, directeur van Deliveroo Nederland, blijkt dit uit een gehouden onderzoek onder de koeriers. De belangrijkste reden voor het zzp bestaan is dat de koeriers meer kunnen verdienen als zzp-er en dat er meer flexibiliteit mogelijk is als zzp-er. Het betreft bijna allemaal koeriers die een bijbaan hebben naast hun studie. Deliveroo heeft dan ook aangegeven dat ze een pilot gaan starten met zelfstandig werkende koeriers.

Aangezien Deliveroo veel gebruik maakt van studenten zal het voor deze aanstaande parttime zzp-ers niet heel veel uitmaken hoe ze precies werkzaam zijn voor de organisatie. Deliveroo heeft aangegeven dat in andere landen de koeriers voor de organisatie ook graag werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer, omdat de inkomsten hierdoor stijgen. Padberg geeft ook aan dat bestaande werknemers zich geen zorgen hoeven te maken, omdat bestaande werknemers gewoon in loondienst mogen blijven werken.

In deze roerende tijden van het zzp bestaan is het positief te noemen dat steeds meer mensen de voordelen inzien van het zzp bestaan. Wij hebben al diverse keren geschreven wij denken dat loondienst in de toekomst afgelopen is. Ook hebben wij eerder een artikel geschreven dat over enkele jaren ruim twee miljoen Nederlanders naar verwachting werkzaam zullen zijn als zzp-er. Uit de berichtgeving van Deliveroo is maar weer eens op te maken dat niet alleen werkgevers maar ook werknemers massaal de voordelen inzien van ondernemerschap.

Mijnzzp.nl