Team Mijnzzp

Nieuwbouwwijk

Als je binnen een bepaalde branche als zzp'er werkzaam bent, zijn er mogelijk brancheorganisaties van toepassing. Zo zijn er ook organisaties die voorzien in een keurmerk. Dat is een beeldmerk voor een product of dienst waaruit is af te leiden dat er aan de eisen van het keurmerk wordt voldaan. Om een keurmerk te mogen voeren, is het nodig om aan de keurmerkeigenaar toestemming te vragen. Binnen de bouwbranche is er bijvoorbeeld sprake van de Nederlandse Ondernemersvereniging Afbouwbedrijven en Technisch Bureau Afbouw. Zo zijn er nog veel meer verschillende keurmerken te bedenken.

Voordelen keurmerk

Een van de voordelen van het voeren van een keurmerk is dat het klanten meer vertrouwen geeft. Je hebt dan ook de mogelijkheid je met je bedrijf te onderscheiden ten opzichte van anderen door een keurmerk te voeren. Bovendien zijn klanten doorgaans bereid om meer te betalen indien een bedrijf een keurmerk heeft. Een keurmerk voeren kan ook inhouden dat je meer aanvragen voor nieuwe opdrachten krijgt. Een van de populaire keurmerken heeft betrekking op duurzaamheid.

Keurmerken duurzaamheid

De Autoriteit Consument en Markt heeft een onderzoek uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat 60% van de deelnemers er belang aan hecht te weten wat de invloed van producten of diensten is op de duurzaamheid. Naast de waarde die consumenten eraan hechten, geldt dat eveneens steeds meer voor bedrijven. Dat is handig om te weten als je in de b2b tak actief bent. Duurzaamheid is nu eenmaal een groot thema op dit moment en bedrijven zijn zich daar ook steeds meer van bewust.

Betrouwbaarheid keurmerk

Als je aan de voorwaarden van een keurmerk voldoet, is het mogelijk om daar als bedrijf van te profiteren. Het is echter wel belangrijk om te letten op de betrouwbaarheid van een keurmerk. Zo dient een betrouwbaar keurmerk altijd onafhankelijk te zijn opgesteld. Een keurmerk dat afhankelijk is van leveranciers of fabrikanten is wat dat betreft niet zomaar als betrouwbaar aan te merken.

Overigens is het mogelijk dat een keurmerkeigenaar de controle daarop uitbesteed aan een keurmerkverlener die door de Raad voor Accreditatie is goedgekeurd. Gebruik in elk geval uitsluitend kenmerken die onafhankelijk zijn. Sla niet door om allerlei keurmerken te gaan gebruiken. Dat komt de geloofwaardigheid namelijk niet ten goede.

Mijnzzp.nl