Team Mijnzzp

Kerstboom winkelcentrum

Het is bij grote bedrijven de norm om werknemers voor de kerstdagen een kerstpakket te schenken. Als zzp’er ontvang je doorgaans geen kerstpakket om dat je niet in loondienst bent bij bedrijven. Het is echter wel mogelijk om als zzp’er zelf kerstpakketten te schenken. Bijvoorbeeld als je een of meerdere personeelsleden in dienst hebt. Of als je langdurig met een relatie hebt samengewerkt. Het kerstpakket is in dat geval een relatiegeschenk en een blijk van waardering. Bovendien is het vanuit marketingtechnisch oogpunt interessant.

Inhoudsopgave
Kerstpakket als waardering
Fiscaal voordeel
Marketingtechnisch interessant

Kerstpakket als waardering

Een kerstpakket als relatiegeschenk hoeft helemaal niet te betekenen dat je hoge kosten kwijt bent. Je maakt het zelf zo duur of goedkoop als je wilt. Een fles wijn met een kaartje is ook een teken van waardering, net als een goed gevuld kerstpakket. Het begrip kerstpakket is wat dat betreft heel gevarieerd.

Er zijn allerlei leuke ideeën te bedenken om een kerstpakket als relatiegeschenk te geven. Denk bijvoorbeeld maar een lokaal geschenk of aan een cadeau dat uit de regio komt. Ben je een zzp’er die oog heeft voor duurzaamheid en wil je dat ook uitstralen? In dat geval is het mogelijk om een duurzaam kerstpakket-cadeau te geven met producten van gerecyclede en natuurlijke materialen.

Fiscaal voordeel

Als je als zzp’er je nieuwe zakelijke relaties een kerstpakket schenkt dan zijn de kosten daarvan aftrekbaar. Geef je een kerstpakket aan een bestaande relatie dan geldt dat de kosten gedeeltelijk aftrekbaar zijn voor 80%. De Belastingdienst ziet het als een relatiegeschenk en daarvoor gelden speciale regels. In plaats van de aftrekbaarheid van 80% mag je ook van een andere optie gebruikmaken, namelijk van de drempel van 4.700 euro. Kom je daar niet boven dan is het voordeliger om de 80% regeling toe te passen.

Marketingtechnisch interessant

Door je zakelijke relaties een kerstpakket te geven, breng jij je bedrijf als zzp’er weer even exclusief onder de aandacht. Het is bijvoorbeeld ook een uitstekende manier om op de klantloyaliteit in te spelen. Jij geeft met het geschenk aan dat je de klant belangrijk vindt en waardeert. Daarmee creëer je betrokkenheid en loyaliteit.

Mijnzzp.nl