Team Mijnzzp

Recruitment

Het is een goed voornemen om je bedrijf te laten groeien, maar dan is het wel belangrijk om geschikt personeel te vinden. Ben je van plan om zelf alles in de hand te hebben rondom het aannemen van personeel? Bedenk dan een goede vacaturetekst en breng de functie onder de aandacht van je doelgroep. Check bovendien deze tips om personeel te vinden, waarbij het ook mogelijk is om de zoektocht alsnog uit te besteden.

Zet al je eigen kanalen in

Het is belangrijk om de functie duidelijk te omschrijven en in de vacature te vermelden wat de eisen zijn en wat kandidaten mogen verwachten. Daarbij is het aan te raden om de vacature te vermelden op alle kanalen die je hebt. Denk aan je eigen website. Maar ook aan alle social media, van Twitter tot LinkedIn. Bij het inzetten van eigen kanalen kan je verder denken en ook offline kanalen gebruiken, zoals je eigen etalage als je een winkel of kapperszaak hebt. Ook kan je altijd adverteren via kranten in lokale of regionale media.

Maak gebruik van een uitzendbureau

Het is altijd spannend om de eerste keer personeel aan te nemen met als doel je bedrijf te laten groeien. Het kost bovendien aardig wat tijd als je alles zelf wilt gaan doen. Daar is een oplossing voor, want het is ook mogelijk om van de diensten van een uitzendbureau gebruik te maken. Een uitzendbureau is natuurlijk een specialist in het werven van geschikt personeel en heeft bovendien een groot netwerk. Daarnaast heb je natuurlijk de mogelijkheid om personeel via het uitzendbureau voor je te laten werken. Dat biedt als voordeel dat je niet zelf personeel in loondienst hebt.

Alternatief voor personeel

Wil je als zzp'er wel groeien met je bedrijf, maar niet direct overstappen op het in dienst nemen van personeel? In dat geval is er nog een alternatief, want het is mogelijk om andere zzp'ers in te huren voor het verrichten van werkzaamheden. Op deze manier ben je in staat om grotere opdrachten aan te nemen en verdeel je de klusser onder een of meerdere zzp'ers die jij dan voor de klus betaalt.

Lees ook: Voordelen inhuren ouder personeel

Mijnzzp.nl