Team Mijnzzp

Bedrijfsgroei financieren

Het is heel gebruikelijk om een financiering af te sluiten om je bedrijf te laten groeien. Bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar investeerders of door een zakelijke lening bij de bank af te sluiten. Dit lijkt een eenvoudige manier om snel aan geld te komen, maar het is niet altijd een optie. Bovendien zijn er nadelen verbonden aan het afsluiten van een financiering. Daarom is het verstandig om te kijken of je de eigen winst kan gebruiken om je bedrijfsgroei te financieren.

Inhoudsopgave
Voordelen winst voor bedrijfsgroei gebruiken
Extra winst investeren in je bedrijf

Voordelen winst voor bedrijfsgroei gebruiken

Een voordeel van het gebruiken van de eigen winst van je bedrijf om verder te groeien, is dat je daarmee meer onafhankelijk bent. Daarnaast heb je meer controle en ben je meer flexibel om op eigen tempo te groeien. Bijvoorbeeld om je strategie aan te passen als de markt verandert of als de klantbehoefte wijzigt. Het belangrijkste is natuurlijk dat je minder financieel risico loopt dan wanneer je een lening afsluit en niet aan de aflossingsverplichting kan voldoen. Je bent door je eigen winst te investeren in plaats van een lening af te sluiten ook goedkoper uit. Bij het afsluiten van een zakelijke lening krijg je te maken met kosten, zoals rente.

Extra winst investeren in je bedrijf

Een manier om ervoor te zorgen dat je winst kan investeren in je bedrijf is door je te richten op het behalen van extra winst. Dit kan bijvoorbeeld door een nieuw verdienmodel toe te voegen aan je bedrijfsactiviteiten. De extra winst die je hiermee behaald, is te gebruiken om je bedrijf verder te laten groeien. Een andere manier is om je te richten op het werven van nieuwe klanten en aandacht te besteden aan bestaande klanten. Door de winst te verhogen, heb je nog meer mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien. Zo blijf je onafhankelijk van externe partijen en krijg je niet te maken met allerlei verplichtingen en voorwaarden. Uiteraard is het belangrijk om een goed financieel inzicht te hebben in je eigen bedrijf. De basis hiervoor leg je met het bijhouden van je boekhouding.

Mijnzzp.nl