Team Mijnzzp

Review

Er zijn veel aspecten die invloed hebben op SEO en een daarvan betreft de Google reviews. Heb je een bedrijf met veel positieve Google reviews? Dan is de kans groot dat je hierdoor meer opvalt in de resultaten van de zoekmachine. Vooral als het om lokale zoekresultaten gaat, eindig je met je bedrijf hoger als er veel positieve beoordelingen zijn. Het voordeel daarvan is bovendien dat positieve reviews eerder aanleiding geven voor gebruikers van de zoekmachine om je website te bezoeken. Hierdoor neemt de Click Through Rate (CTR) toe en dit heeft weer een gunstig effect op de ranking van je website in de zoekmachine.

Inhoudsopgave
Belangrijke indicator
Klantrecensies verzamelen

Belangrijke indicator

Google reviews vormen een belangrijke indicator voor Google om te beoordelen of je bedrijf, website en inhoud als betrouwbaar is aan te merken. Bovendien spelen de reviews een belangrijke rol om je website als autoriteit op een bepaald onderwerp aan te merken. Online reviews zijn niet de grootst bepalende SEO-factor, maar dragen zeker bij aan de zoekmachine optimalisatie. Het is daarbij van belang om naar de kwaliteit van reviews te kijken en dat er sprake is van een actueel overzicht. Heb je alleen reviews van drie jaar geleden dan tellen deze natuurlijk minder zwaar mee dan wanneer er nog altijd periodiek beoordelingen verschijnen.

Klantrecensies verzamelen

Wil je lokale SEO naar een hoger niveau tillen dan is het aan te raden om klantrecensies te gaan verzamelen. Je kan beginnen met het maken van een Google bedrijfsprofiel, maar er zijn ook andere platforms waarop klanten de mogelijkheid hebben om een review op achter te laten. Motiveer je klanten om een beoordeling te geven over je dienst of product. Stuur je een factuur naar je klant? Maak dan van de mogelijkheid gebruik om er een review link in op te nemen. Of stuur na aankoop een geautomatiseerde mail met daarin het verzoek om een beoordeling te geven. Komen er weinig Google reviews ondanks je verzoek aan klanten? Probeer dan eens een kortingsactie toe te passen of er een winactie aan te koppelen, zoals het ontvangen van een cadeaubon.

Mijnzzp.nl