Team Mijnzzp

Cybercrime

Hackers zijn een gevaar voor bedrijven en niet alleen voor grote ondernemingen. Ook kleine bedrijven zijn regelmatig het slachtoffer van cybercrime. Er zijn een aantal methoden die vaak voorkomen, zoals misleiding door phishing of gijzeling door ransomware. Zo kan je ook te maken krijgen met afpersing en dreiging of met een DDoS-aanval. Als een hacker je bedrijf te pakken heeft, zijn de gevolgen soms groot. Daarom is het zo belangrijk om je bedrijf tegen cybercrime te beschermen met onderstaande tips.

Maak gebruik van twee-staps-verificatie

Je hoeft de digitale criminelen niet al te gemakkelijk te maken om gebruik te maken van inloggegevens die bij een datalek zijn buitgemaakt. Cybercriminelen maken gebruik van gegevens uit datalekken met misbruik van je inloggegevens tot gevolg. Daarom is het belangrijk om steeds unieke wachtwoorden toe te passen. Het belangrijkste daarbij is om van twee-staps-verificatie gebruik te maken, zodat je account minder kans maakt om gehackt te worden.

Update de software

Indien je softwareprogramma’s altijd up to date houdt, maak je het systeem minder kwetsbaar voor digitale criminelen. Een computersysteem dat niet van de laatste updates is voorzien, geeft cybercriminelen de mogelijkheid om binnen te dringen. De update van software zorgt ervoor dat zwakke plekken van het oudere systeem worden opgeheven. Sla dus geen software-updates over, want daarmee geef je hackers vrij spel.

Zorg voor een back-up

Er is nog een tip om je bedrijf tegen cybercrime te beschermen en dat is door simpelweg voor een back-up van het systeem te zorgen. Op het moment dat je hacker eenmaal toegang heeft tot je computersysteem, bestaat de mogelijkheid om data vast te zetten. Dit leidt tot het probleem dat je dan zelf geen toegang meer hebt tot je systeem. Er ontstaat dan een onwerkbare situatie die grote gevolgen kan hebben. Maak daarom in de eerste plaats gebruik van antivirussoftware en zorg er tevens voor dat je altijd een back-up maakt. Op deze manier maak je het de cybercrimineel lastig om je bijvoorbeeld te laten afpersen. Een hacker kan een DDoS-aanval uitvoeren op bijvoorbeeld je webshop en geld eisen om het systeem weer vrij te geven. Dit wil je liever voorkomen.

Mijnzzp.nl