Team Mijnzzp

VPN-gebruiken

In deze tijd van digitale aanvallen, malware en identiteitsdiefstal is het belangrijk om je computer en gegevens te beschermen met een VPN-verbinding. Een VPN zorgt ervoor dat al je internetverkeer versleuteld wordt, waardoor niemand kan meekijken of je kan hacken. Daarnaast kun je met een VPN-verbinding anoniem browsen op het internet. Een virtueel privénetwerk, of VPN, is een beveiligde verbinding tussen twee of meer apparaten. Als je gegevens verzendt via een VPN-verbinding, worden ze versleuteld en kunnen ze niet worden onderschept door hackers of andere onbevoegde personen. Een VPN kan ook voorkomen dat je internetprovider je online activiteiten volgt.

Een virtueel privénetwerk maakt het dus mogelijk om al je belangrijke gegevens te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan het invoeren van creditcardgegevens bij het online shoppen of aan het inloggen op je bankaccount. Als je een VPN-verbinding gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken dat iemand meekijkt met wat je aan het doen bent.

Om te voorkomen dat je gegevens worden gestolen of dat iemand anders toegang krijgt tot je computer, is het dus verstandig om een VPN-verbinding te gebruiken. Een VPN-verbinding is ook handig als je op openbare Wifi-netwerken wilt surfen, zoals in een café of op de luchthaven. Het gebruik van een VPN is niet alleen veilig, maar ook anoniem.

Gebruikmaken van openbare Wifi-netwerken

Het gebruiken van openbare Wifi-netwerken is steeds populairder aan het worden. Dit komt onder andere doordat er steeds meer plekken zijn waar je gratis gebruik kan maken van wifi, zoals in cafés en op de luchthaven. Hoewel het gebruik van openbare Wifi-netwerken erg handig is, kan het ook heel risicovol zijn.

Door verbinding te maken met een openbaar netwerk, maak je jezelf kwetsbaar voor aanvallen van hackers. Hackers kunnen namelijk gemakkelijk toegang krijgen tot het netwerk en jouw gegevens stelen. In veel gevallen is het beter om gebruik te maken van je databundel om beveiligingsproblemen te voorkomen. Vanzelfsprekend kan dit wel extra kosten met zich meebrengen.

Ben je anoniemer met een VPN-verbinding?

Een VPN verbergt je IP-adres en je locatie, waardoor je anoniemer bent op het internet. Dit is erg handig als je wilt voorkomen dat je gegevens worden gestolen of dat iemand anders toegang krijgt tot je computer of telefoon. Het is voor hackers niet te achterhalen waar je bijvoorbeeld woont. Met een VPN-verbinding worden het IP-adres en locatie van de VPN-server aangenomen.

Mijnzzp.nl