Team Mijnzzp

Betaaloplossingen

Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om klanten te laten betalen. Een deel van de consumenten betaalt nog graag contant, maar een toenemend aantal rekent liever af per pin. Dit zijn dan ook verschillende betaaloplossingen die je als ondernemer kan aanbieden aan je klanten. Het hangt uiteraard wel van je dienst, product en bedrijfsvoering af welke betaaloplossingen geschikt zijn. Naast contant betalen en pinnen zijn er wat dat betreft nog meer betaaloplossingen beschikbaar.

Contante betalingen

Heb je een winkel, kapperszaak, lunchroom of sta je als zzp'er op de markt met een kraam? Dit zijn bedrijven waar contante betalingen nog volop voorkomen. Om geen klanten te verliezen, is het belangrijk om deze betaaloplossing aan je klanten te blijven aanbieden. Het brengt wel extra werk met zich mee. Zo moet je voldoende wisselgeld in kas hebben en dien je het geld bij de bank te storten.

Pinnen

De meeste bedrijven waar klanten op locatie komen, bieden klanten de mogelijkheid om via de pinautomaat de betaling te voldoen. Dit is dan ook een van de meest gangbare betaaloplossingen voor bedrijven waar klanten komen. Bijvoorbeeld in de buurtsuper, maar ook op het terras van een horecazaak of bij een verhuurbedrijf. Je hebt als ondernemer een pinautomaat nodig en uiteraard dien je de betalingen in je boekhouding te verwerken.

Betaalverzoek in factuur

Ben je een ondernemer die facturen stuurt, zoals wanneer je een schilderklus hebt afgerond? In dat geval is het ideaal om een betaalverzoek in de factuur op te nemen. Dit kan bijvoorbeeld als je een online boekhoudprogramma hebt, waarin een iDeal-betaallink is op te nemen in de factuur.

Automatische incasso

Een andere betaaloplossing voor je bedrijf betreft de automatische incasso. Dit is een optie als je bijvoorbeeld klanten hebt die een abonnement hebben afgesloten. Denk maar aan een abonnement voor SEO-diensten als je een SEO-specialist bent. Automatische incasso is eveneens als betaaloplossing te gebruiken als je klanten hebt die op regelmatige basis goederen bij je afnemen. Dit voorziet zowel jou als je klant in optimaal betaalgemak. Bovendien heb je dan meer zekerheid dat klanten de rekening op tijd betalen.

Mijnzzp.nl