Team Mijnzzp

Tagline voor je bedrijf

Je hebt voor je bedrijf een bedrijfsnaam vastgelegd bij de Kamer van Koophandel, maar heb je ook al een tagline? Een tagline laat precies zien wat je bedrijf doet of waar klanten bij jou voor terecht kunnen. Het is wat dat betreft meer specifiek dan een slogan voor een bepaalde campagne. Een tagline is onder meer handig als uit je bedrijfsnaam niet is af te leiden wat voor product of dienst je aanbiedt. Bij het bedenken van een tagline is het dus aan te raden om in een zin duidelijk te maken wat het is. Een groot voordeel is dat je jouw bedrijf hiermee op een unieke manier onderscheidend maakt. Maak gebruik van onderstaande tips om een succesvolle tagline te bedenken.

Kort, krachtig en simpel

Het is belangrijk dat je de tagline kort, krachtig en simpel houdt. Een zin van drie, vier of vijf woorden is helemaal prima. Voor wat betreft het simpel houden, is het belangrijk om duidelijkheid te bieden. Het is niet de bedoeling dat er verwarring ontstaat over wat er nu precies mee wordt bedoeld. Vermijd daarom woorden die je helemaal zelf hebt bedacht en niet in het woordenboek voorkomen. Jij weet wel wat ermee bedoeld wordt, maar je doelgroep waarschijnlijk niet.

Kern, klank en ritme

Een andere tips om een tagline te bedenken, is door je op de kern, klank en het ritme te richten. Met betrekking tot de kern ga je uit van wat je bedrijf als oplossing aanbiedt voor een probleem. Leg daar de focus op, waarbij het prima is om je merknaam in de tagline te verwerken. Op die manier gebruik je de zin als verlengstuk van je merk en zet je de merknaam extra kracht bij. Het is helemaal ideaal als de klank en het ritme perfect op elkaar zijn afgestemd. Dit maakt het namelijk gemakkelijker voor mensen om de tagline te onthouden.

Maak eventueel gebruik van een werkwoord

Het doel van het gebruikmaken van een werkwoord in een tagline is om tot aan te sporen tot actie. Kiezen, maken of starten, dit zijn voorbeelden van werkwoorden die in een tagline zijn te verwerken. Wil je de tagline niet gebruiken als call to action dan is het niet per se nodig om er een werkwoord in op te nemen.

Mijnzzp.nl