Informatie over Jortt

Boekhoudsoftware keuzewijzer

Team Mijnzzp

Boekhoudprogramma Jortt:

Jortt is een online boekhoudprogramma waar je als ondernemer simpel de boekhouding kan bijhouden. Het kost je slechts tien minuten per maand om de administratie up-to-date te houden en je hoeft geen verstand te hebben van boekhoudkundige onderwerpen. De boekhoudsoftware van Jortt is door ondernemers samengesteld en er is rekening gehouden met het gemak, snelheid en efficiëntie. Bij het gebruikmaken van het online boekhoudprogramma profiteer je bovendien van alle belastingvoordelen die van toepassing zijn, en is er sprake van een boekhouding zoals deze volgens de regels dient te zijn.

Eenvoudig starten met Jortt: koppeling met je bankrekening

Het is heel gemakkelijk om met Jortt te starten, want je begint na een paar klikken met je muis koppel je direct al je bankrekening. Het voordeel van de koppeling met je bankrekening is dat de bij- en afschrijvingen automatisch worden ingelezen. Daar heb je dus geen omkijken meer naar. Het kost doorgaans namelijk meer tijd om de bijschrijvingen en afschrijvingen handmatig in de boekhouding op te nemen. In dit geval regelt Jortt dat dus al voor jou. Het boekhoudsysteem is zo slim dat wanneer er een nieuw soort bijschrijving of afschrijving opduikt Jortt aan je vraagt of je de betreffende bij- of afschrijving altijd op de specifieke manier wilt boeken. Dat gebeurt daarna gewoon.

Simpel facturen en offertes maken

Het maken van facturen en offertes is echt simpel met Jortt. Bovendien zorgen de professionele facturen ervoor dat debiteuren binnen de betaaltermijn de betaling verrichten. Het is namelijk mogelijk om betalingen via iDeal aan je factuur te koppelen net als andere betalingen via de bank. Jortt laat zien wanneer een betaaldatum is verstreken, zodat je in actie kan komen om een herinnering te versturen. De facturen zijn in je eigen huisstijl op te maken en dat geldt eveneens voor de offertes. Het online boekhoudprogramma zorgt ervoor dat de factuurnummering opeenvolgend is en er vindt een berekening plaats van de btw en de totaalbedragen. De betaalinstructie voor debiteuren is bovendien duidelijk zichtbaar op de factuur en dat zet eveneens aan tot een snellere betaling.

Financieel inzicht via dashboard

Het is altijd belangrijk om de actuele financiële stand van zaken van je bedrijf inzichtelijk te hebben. Via het dashboard van Jortt is dat mogelijk. Bovendien zijn de cijfers gevisualiseerd in een grafiek, zodat je gemakkelijk vergelijkingen kan maken tussen verschillende perioden. Zo zie je de omzet van een bepaalde maand van een jaar terug en van het huidige jaar gemakkelijk terug in de grafieken.

Btw-check en aangifte

De boekhouding kost met het online boekhoudprogramma maar tien minuten tijd per maand, maar hoe zit het dan met de btw? Als je netjes alles bijhoudt dan zorgt Jortt ervoor dat alle gegevens voor de btw-aangifte beschikbaar zijn. De boekhoudbot checkt de gegevens zorgvuldig en je kan vanuit Jortt de aangifte van btw indienen. Dat kost je dus per kwartaal maar een paar minuten van je tijd.

Btw-afdracht snel geregeld

Moet je btw betalen dan krijg je daar van Jortt instructies van. Of houd het helemaal simpel en scan gewoon de QR-code om de betaling te verrichten. Overigens kan je op elk moment bekijken wat de stand van zaken is met te betalen btw of terug te ontvangen btw. Verder worden eventuele correcties op automatische wijze verwerkt voor een volgende btw-periode. Een btw-suppletie is wat dat betreft eveneens via de koppeling met de Belastingdienst in te dienen.

Fiscaal advies

Er vindt door Jortt een controle plaats op de boekhouding waar fiscale adviezen voortkomen. Dat is niet één keer per jaar, maar het hele jaar door. Op deze manier profiteer je in alle opzichten optimaal van de fiscale voordelen die op jouw bedrijf van toepassing zijn. Naast de fiscale voordelen en het advies gaat het online boekhoudprogramma nog een stapje verder. De aangifte voor de inkomstenbelasting komt namelijk ook voor je klaar te staan.

Automatische incasso

Er zijn verschillende extra functionaliteiten waar je als zzp-er gebruik van kan maken. Zo is het onder meer mogelijk om via Jortt te regelen dat je bij klanten automatisch incasseert. Het verkoopproces is wat dat betreft volledig te automatiseren inclusief een automatische incasso. Indien de incasso is geslaagd, komt de factuur zelfs geheel automatisch op betaald te staan. Je hebt hiervoor geen overeenkomst met je eigen bank nodig, want Jortt werkt hiervoor samen met Mollie als Payment Service Provider. Mocht de incasso niet lukken dan vindt er nog een poging plaats en daarna nog één. Na drie mislukte pogingen krijg je een melding en kan je een betaalverzoek met een iDeal betaallink per mail versturen.

De Boekhoudbot

Het online boekhoudprogramma Jortt maakt gebruik van de Boekhoudbot en deze bot is te zien als een volledige geautomatiseerde boekhouder. Naast dat je op een perfecte boekhouding mag rekenen, zorgt de bot ook voor rapporten, meldingen en krijg je fiscaal advies voorgeschoteld. Je administratie bijhouden als zzp-er is met de Boekhoudbot van Jortt een fluitje van een cent.

Gratis of compleet

Het factuur- en offerteprogramma van Jortt is gratis te gebruiken. Je kan dus direct beginnen met het online boekhoudprogramma om er eens kennis mee te maken. Of je kiest voor een uitgebreider pakket in de vorm van Jortt Compleet. Dan staat een volledig online boekhoudprogramma tot je beschikking en doet de Boekhoudbot als boekhouder grotendeels het werk voor je. Er is dan onder meer sprake van een automatische bankkoppeling en van uitgebreide rapportages, maar ook van elektronische btw-aangifte. Bovendien zit er een scanapp bij inbegrepen.

Plus voor alle functionaliteiten

Wil je van alle beschikbare functionaliteiten gebruikmaken, zoals ook van automatisch incasseren? In dat geval is het Plus online boekhoudprogramma van Jortt een ideale keuze. Je krijgt dan vele extra’s, zoals ook geavanceerde rapportages net als een in-app chat. Bovendien mag je dan gebruikmaken van Jortt Opstartservice met persoonlijke begeleiding voor een goed begin.

Altijd 30 dagen gratis voor Compleet of Plus

Het factuurprogramma is gratis te gebruiken, maar je kan Compleet of Plus van Jortt voor een proefperiode gratis gebruiken. Probeer het online boekhoudprogramma maar eens dertig dagen gratis. Dan kan je daarna kijken of je daarmee door wilt gaan. Een ander goed boekhoudprogramma is MoneyMonk of bijvoorbeeld e-boekhouden. Alle boekhoudprogramma's zijn terug te vinden op onze boekhouden vergelijkingspagina.

Boekhoudpakket Jortt

Boekhoudprogramma voor ondernemers.

Voor veel ondernemers is de boekhouding het grootste nadeel van ondernemen.

Dat is ook niet zo gek, want boekhouden is geen mensenwerk. Computers zijn daar veel beter in.

Mijnzzp.nl