Informatie over Jortt

Boekhoudsoftware keuzewijzer

Team Mijnzzp

Boekhoudprogramma Jortt

Jortt

Jortt is een online boekhoudprogramma waar je als ondernemer simpel de boekhouding kan bijhouden. Het kost je slechts tien minuten per maand om de administratie up-to-date te houden en je hoeft geen verstand te hebben van boekhoudkundige onderwerpen. De boekhoudsoftware van Jortt is door ondernemers samengesteld en er is rekening gehouden met het gemak, snelheid en efficiëntie. Bij het gebruikmaken van het boekhoudprogramma profiteer je bovendien van alle belastingvoordelen die van toepassing zijn, en is er sprake van een boekhouding zoals deze volgens de regels dient te zijn.

Man boekhouding aan het opzettenJortt boekhouden maakt het doen van de btw-aangifte eenvoudig en de Jortt app is erg gebruiksvriendelijk. In één oogopslag kun je alle belangrijke bedrijfsgegevens inzien. Automatiseren en snel verwerken van bedrijfsgegevens staat hoog aangeschreven met Jortt boekhouden. Vooral de Jortt app is erg innovatief en geschikt voor zzp'ers. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de applicatie Jortt API. Hiermee kun je de zakelijke rekening koppelen en verschillende boekhoudkundige processen automatiseren.

Eenvoudig starten met Jortt: koppeling met je bankrekening

Het is heel gemakkelijk om met Jortt te starten, want je begint na een paar klikken met je muis koppel je direct al je bankrekening. Het voordeel van de koppeling met je bankrekening is dat de bij- en afschrijvingen automatisch worden ingelezen. Daar heb je dus geen omkijken meer naar. Het kost doorgaans namelijk meer tijd om de bijschrijvingen en afschrijvingen handmatig in de boekhouding op te nemen. In dit geval regelt Jortt dat dus al voor jou.

Facturen aan het bekijkenHet boekhoudsysteem is zo slim dat wanneer er een nieuw soort bijschrijving of afschrijving opduikt Jortt aan je vraagt of je de betreffende bij- of afschrijving altijd op de specifieke manier wilt boeken. Dat gebeurt daarna gewoon. Het is dus mogelijk om de banktransacties geautomaiseerd te verwerken.

Het online Jortt boekhoudprogramma geeft je een glimlach

Het boekhoudprogramma Jortt geeft je letterlijk een glimlach omdat boekhouden met Jortt zoveel makkelijker is. Met Jortt is het boekhouden niet alleen makkelijker maar juist ook veel sneller. De experience van het boekhouden met Jortt zzp is zo goed dat je niet snel meer zult overstappen naar een ander boekhoudprogramma. Maak een foto met de app en upload deze naar de boekhouding. De facturen staan meteen overzichtelijk in de boekhouding. De app werkt zo eenvoudig dat iedereen er mee kan werken. Het boekhoudprogramma is dan ook zeker modern te noemen naast gebruiksvriendelijk. De boekhouding verwerkt een groot deel van de handelingen geautomatiseerd.

Geavanceerde functies van Jortt

Boekhouden met Jortt is zoveel meer dan alleen de boekhouding bijwerken. Jortt heeft nog veel meer handige functies beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan het kunnen koppelen van al je bankrekeningen waardoor je veel minder werk hebt aan de boekhouding. Maak een foto van een factuur met de app en deze staan meteen in de boekhouding. Binnen no-time heeft het boekhoudprogramma de data verwerkt.

Online app gebruikenBoekhouden met Jortt voorkomt daarnaast vervelende fouten omdat de software op verschillende punten de boekhouding controleert. De app kun je binnen vijf minuten installeren en gebruiken. Tijdens het proefaccount kun je de gratis versie ook gewoon gebruiken. De app werkt erg fijn en hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het boekhouden. Het is vooral fijn dat alle meteen in boekhouding verwerkt wordt.

Simpel facturen en offertes maken

Het maken van facturen en offertes is echt simpel met Jortt. Bovendien zorgen de professionele facturen ervoor dat debiteuren binnen de betaaltermijn de betaling verrichten. Het is namelijk mogelijk om betalingen via iDeal aan je factuur te koppelen, net als andere betalingen via de bank. Jortt laat zien wanneer een betaaldatum is verstreken, zodat je in actie kan komen om een herinnering te versturen. De facturen zijn in je eigen huisstijl op te maken en dat geldt eveneens voor de offertes. Het boekhoudprogramma zorgt ervoor dat de factuurnummering opeenvolgend is en er vindt een berekening plaats van de btw en de totaalbedragen. De betaalinstructie voor debiteuren is bovendien duidelijk zichtbaar op de factuur en dat zet eveneens aan tot een snellere betaling. De offertes versturen kan vanuit het programma.

Financieel inzicht via dashboard

FinancieelHet is altijd belangrijk om de actuele financiële stand van zaken van je bedrijf inzichtelijk te hebben. Via het dashboard van Jortt is dat mogelijk. Bovendien zijn de cijfers gevisualiseerd in een grafiek, zodat je gemakkelijk vergelijkingen kan maken tussen verschillende perioden. Zo zie je de omzet van een bepaalde maand van een jaar terug en van het huidige jaar gemakkelijk terug in de grafieken.

Btw-check en aangifte

De boekhouding kost met het boekhoudprogramma maar tien minuten tijd per maand, maar hoe zit het dan met de btw? Als je netjes alles bijhoudt dan zorgt Jortt ervoor dat alle gegevens voor de btw-aangifte beschikbaar zijn. De boekhoudbot checkt de gegevens zorgvuldig en je kan vanuit Jortt de aangifte van btw indienen. Dat kost je dus per kwartaal maar een paar minuten van je tijd. Het is belangrijk dat de btw-aangifte foutloos is. Daarom is het zo fijn dat de btw-aangifte dubbel gecontroleerd wordt. Het zelf doen van de btw-aangifte is eenvoudig.

Btw-afdracht snel geregeld

Btw berekenen factuurMoet je btw betalen dan krijg je daar van Jortt instructies van. Of houd het helemaal simpel en scan gewoon de QR-code om de betaling te verrichten. Overigens kan je op elk moment bekijken wat de stand van zaken is met te betalen btw of terug te ontvangen btw. Verder worden eventuele correcties op automatische wijze verwerkt voor een volgende btw-periode. Een btw-suppletie is wat dat betreft eveneens via de koppeling met de Belastingdienst in te dienen. De btw-aangifte is dus eenvoudig met Jortt.

Fiscaal advies

Er vindt door Jortt een controle plaats op de boekhouding waar fiscale adviezen voortkomen. Dat is niet één keer per jaar, maar het hele jaar door. Op deze manier profiteer je in alle opzichten optimaal van de fiscale voordelen die op jouw bedrijf van toepassing zijn. Naast de fiscale voordelen en het fiscaal advies gaat het boekhoudprogramma nog een stapje verder. De aangifte voor de inkomstenbelasting komt namelijk ook voor je klaar te staan. Het automatisch genereren van de berekening inkomstenbelasting is niet met alle boekhoudprogramma's mogelijk. De aangifte inkomstenbelasting berekenen is mogelijk wanneer je beschikt over de jaarrekening. De jaarrekening kun je met Jortt ook maken. De jaarrekening heeft betrekking op de winst- en verliesrekening.

Automatische incasso

Boekhouding online doenEr zijn verschillende extra functionaliteiten waar je als zzp-er gebruik van kan maken. Zo is het onder meer mogelijk om via Jortt te regelen dat je bij klanten automatisch incasseert. Het verkoopproces is wat dat betreft volledig te automatiseren inclusief een automatische incasso. Indien de incasso is geslaagd, komt de factuur zelfs geheel automatisch op betaald te staan. Je hebt hiervoor geen overeenkomst met je eigen bank nodig, want Jortt werkt hiervoor samen met Mollie als Payment Service Provider. Mocht de incasso niet lukken, dan vindt er nog een poging plaats en daarna nog één. Na drie mislukte pogingen krijg je een melding en kan je een betaalverzoek met een iDeal betaallink per mail versturen.

De Boekhoudbot

Het boekhoudprogramma maakt gebruik van de Boekhoudbot en deze bot is te zien als een volledige geautomatiseerde boekhouder. Naast dat je op een perfecte boekhouding mag rekenen, zorgt de bot ook voor rapporten, meldingen en krijg je fiscaal advies voorgeschoteld. Je administratie bijhouden als zelfstandig ondernemer is met de Boekhoudbot van Jortt een fluitje van een cent.

Gratis of compleet

Vrouw aan het nadenkenHet factuur- en offerteprogramma van Jortt is gratis te gebruiken. Je kan dus direct beginnen met het boekhoudprogramma om er eens kennis mee te maken. Of je kiest voor een uitgebreider pakket in de vorm van Jortt Compleet. Dan staat een volledig boekhoudprogramma tot je beschikking en doet de Boekhoudbot als boekhouder grotendeels het werk voor je. Er is dan onder meer sprake van een automatische bankkoppeling en van uitgebreide rapportages, maar ook van elektronische btw-aangifte. Bovendien zit er een scanapp bij inbegrepen.

Plus voor alle functionaliteiten

Wil je van alle beschikbare functionaliteiten gebruikmaken, zoals ook van automatisch incasseren? In dat geval is het Plus boekhoudprogramma van Jortt een ideale keuze. Je krijgt dan vele extra’s, zoals ook geavanceerde rapportages net als een in-app chat. Bovendien mag je dan gebruikmaken van Jortt Opstartservice met persoonlijke begeleiding voor een goed begin. Je krijgt in dat geval deskundig advies van een boekhouder Jortt. De boekhouder Jortt zal helpen bij het opstarten van de administratie en boekhouding.

Boekhouding online doenDe scan functie met de app is wel standaard ingegrepen binnen het boekhoudprogramma. Maak een foto en alle gegevens worden direct in de boekhouding verwerkt Zo eenvoudig werkt het boekhouden met Jortt zzp. Jortt heeft met een aantal pluspunten het boekhouden een stuk eenvoudiger gemaakt voor zzp'ers.

Zzp boekhouding geautomatiseerd

Wanneer je nog niet gebruikmaakt van een boekhoudprogramma, loop je als zelfstandige ondernemer veel voordelen mis. Het is aan te bevelen dit wel te doen. Met een goed boekhoudprogramma ben je gewoon minder tijd aan de boekhouding. Vanzelfsprekend kun je gewoon je eigen huisstijl blijven gebruiken.

Bekijk ook verschillende Jortt reviews

Kantoor zzpJortt zzp is online zeer actief en zijn bijvoorbeeld ook te vinden op Instagram en met andere accounts. Ook een simpele zoekopdracht op Google kan veel extra informatie bieden over Jortt zzp. Op de website Trustpilot zijn eveneens reviews te vinden van echte ondernemers. Hierdoor krijg je een beter beeld van Jortt zzp. Het is belangrijk om zelf eerst je eigen onderzoek uit te voeren voordat je gaat boekhouden met Jortt zzp. Een goede Jortt review kan wellicht bepaalde punten voor jezelf verduidelijken.

Altijd 30 dagen gratis voor Compleet of Plus

Het factuurprogramma is gratis te gebruiken, maar je kan Compleet of Plus van Jortt voor een proefperiode gratis gebruiken. Probeer het online boekhoudprogramma maar eens dertig dagen gratis. Dan kun je kijken of je het programma nog steeds wilt voortzetten. Het boekhoudprogramma Jortt behoort zeker tot één van de beste boekhoudprogramma's die op de markt zijn.

Is Jortt echt gratis?

Jortt boekhouden is niet gratis, maar je kunt een gratis proefaccount aanmaken. Tijden de proefperiode is Jortt gratis te gebruiken. Er zijn geen professionele gratis boekhoudprogramma beschikbaar. Je kunt de boekhouding eventueel wel gratis bijhouden in Excel. Er is een gratis versie die je kunt gebruiken van Excel. De gratis versie is helaas niet erg uitgebreid qua functionaliteit. Een ander goed boekhoudprogramma is overigens MoneyMonk of bijvoorbeeld e-boekhouden. Alle boekhoudprogramma's zijn terug te vinden op onze boekhouden vergelijkingspagina.

Jortt

Boekhoudpakket Jortt

Boekhoudprogramma voor ondernemers.

Voor veel ondernemers is de boekhouding het grootste nadeel van ondernemen.

Dat is ook niet zo gek, want boekhouden is geen mensenwerk. Computers zijn daar veel beter in.

Mijnzzp.nl