Opleiding tot Rietdekker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingRietdekker (Mbo 2)
VervolgopleidingCalculator (Mbo 4)
VervolgopleidingWerkvoorbereider bouw (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround rietdekker

Er bestaan in Nederland enkele Mbo-opleidingen allround rietdekker. De opleiding allround rietdekker is bij de meeste vakscholen een uitstroomrichting van de opleiding dakdekker. Tijdens de opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken voor een rietdekkersbedrijf en één dag in de week theorieles volgen op school. Gedurende de opleiding zal je in de meeste gevallen samenwerken met ervaren collega's, die gezien kunnen worden als je leermeester. Tijdens de opleiding zal je verschillende praktijkexamens moeten afleggen die beoordeeld worden door je leermeester en de stagebegeleider van school. Het vakdiploma rietdekker is een vereiste als je lid wil worden van de vakfederatie rietdekkers.

Opleidingsduur en niveau allround rietdekker

De Mbo-opleiding allround rietdekker zal over het algemeen één jaar in beslag nemen en is een opleiding op niveau drie. De opleiding allround rietdekker is alleen toegankelijk wanneer je over minimaal vier jaar ervaring beschikt als rietdekker of wanneer je over het diploma rietdekker niveau twee beschikt.

Vervolgopleidingen allround rietdekker

Er bestaan geen echte specifieke vervolgopleidingen na de opleiding allround rietdekker. Natuurlijk bestaan er wel voldoende andere Mbo-opleidingen op niveau vier, zoals de Mbo-opleiding werkvoorbereider of calculator.

Vooropleiding allround rietdekker

De meeste vakscholen verwachten minimaal de Mbo-opleiding rietdekker op niveau twee of minimaal vier jaar werkervaring als rietdekker, voordat je toegelaten zal worden tot de opleiding allround rietdekker.

Mijnzzp.nl