Rietdekker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rietdekker?

Een rietdekker is een ambachtsman die zich heeft gespecialiseerd in het maken en onderhouden van rieten daken. Het beroep rietdekker is een echt ambacht te noemen, waarbinnen vakmanschap een belangrijke rol speelt. Naast het maken van rieten daken is een rietdekker ook gespecialiseerd in het onderhouden van rieten daken. Onderhoud van rieten daken betreft een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden, omdat rieten daken regelmatig onderhoud nodig hebben. Rieten daken worden voorzien van eenjarig riet, omdat meerjarig riet niet geschikt is om te gebruiken als rietbedekking. Het beroep rietdekker is aan te merken als een mooi beroep, omdat de resultaten direct zichtbaar zijn voor alle mensen. Rieten daken geven woningen en andere gebouwen een bijzondere en vooral luxe uitstraling. Ondanks dat de meeste woningen en andere gebouwen voorzien worden van dakpannen of dakbedekking, worden er nog steeds veel woningen voorzien van rietbedekking, omdat de uitstraling zo bijzonder is. Het is de rietdekker die dit mogelijk maakt en het is de rietdekker die onderhoud kan uitvoeren aan rieten daken. Rieten daken worden toegepast bij kappen met een hoek van 45 graden of meer. Vroeger koos men voor rieten daken omdat dit één van de goedkoopste manieren was om een woning waterdicht te krijgen. Tegenwoordig komen rieten daken alleen nog maar voor bij exclusieve huizen. Een rieten dak moet vijfentwintig jaar mee kunnen gaan, maar rieten daken van veertig jaar oud zijn geen uitzondering. Een rieten dak moet achtentwintig tot dertig centimeter dik zijn om als dak te kunnen functioneren. Hoelang een rieten dak meegaat, is afhankelijk van het onderhoud, omdat onderhoud de levensduur aanzienlijk zal verlengen. Een rietdekker kan met verschillende riet-technieken te maken krijgen.

Lees verder...

Opleiding tot Rietdekker

Welke opleiding is nodig om Rietdekker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rietdekker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rietdekker

Wat is het salaris en tarief van een Rietdekker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rietdekker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Rietdekker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rietdekker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl