Rietdekker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Rietdekker?

Een rietdekker is een vakman die zich heeft gespecialiseerd in het maken en onderhouden van rieten daken. Het beroep rietdekker is een echt ambacht te noemen, waarbinnen vakmanschap een grote rol speelt. Naast het maken van rieten daken is een rietdekker gespecialiseerd in het onderhouden van rieten daken. Onderhoud van rieten daken is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden, omdat rieten daken regelmatig onderhoud nodig hebben. Rieten daken worden voorzien van eenjarig riet, omdat meerjarig riet niet geschikt is om te gebruiken als rietbedekking of dakbedekking. Het beroep rietdekker is aan te merken als een mooi beroep, omdat de resultaten direct zichtbaar zijn voor alle mensen. Rieten daken geven woningen en andere gebouwen een bijzondere en luxe uitstraling. Ondanks dat de meeste woningen en andere gebouwen voorzien worden van dakpannen of dakbedekking, worden er nog voldoende woningen voorzien van rietbedekking, omdat de uitstraling zo bijzonder is. Het is een rietdekker die dit mogelijk maakt en die onderhoud kan uitvoeren aan riet gedekte kappen als dit nodig mocht zijn. Rieten daken worden over het algemeen toegepast bij kappen met een hoek van 45 graden of meer. Vroeger koos men voor rieten daken omdat dit één van de goedkoopste manieren was om een huis waterdicht te krijgen. Tegenwoordig komt een rieten dak alleen nog maar bij exclusieve huizen voor. Een goed rieten dak moet vijfentwintig jaar mee kunnen gaan, maar rieten daken van veertig jaar oud zijn geen uitzondering. Een rieten dak moet 28 tot 30 centimeter dik zijn om goed als dak te kunnen functioneren. Hoe lang een rieten dak precies meegaat is afhankelijk van het onderhoud, omdat goed onderhoud de levensduur aanzienlijk zal verlengen.

Lees verder...

Opleiding tot Rietdekker

Welke opleiding is nodig om Rietdekker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rietdekker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rietdekker

Wat is het salaris en tarief van een Rietdekker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rietdekker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl