Constructeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Constructeur?

Een constructeur is verantwoordelijk voor het doorberekenen van bouwkundige constructies, zodat constructies op een veilige manier toegepast kunnen worden. Draagconstructies worden binnen de bouw en de civiele techniek veel toegepast op verschillende manieren. Het is de constructeur die bepaalt hoe sterk bouwconstructies toegepast moeten worden en op welke manier de bouwconstructie toegepast moeten worden. Draagconstructies kunnen onder andere betrekking hebben op funderingen, wanden, vloeren, balken en kolommen. De werkzaamheden van een constructeur zijn aan te merken als belangrijk, omdat gebouwen alleen op een veilige manier gebruikt kunnen worden als de toegepaste constructies goed doorberekend zijn door een constructeur. Vergunningverleners zoals gemeentes geven alleen een bouwvergunning af als er goedgekeurde constructietekeningen aanwezig zijn die onderdeel uitmaken van de bouwtekening en vergunningaanvraag. Als constructeur werk je meestal met verschillende specialisten samen, zoals een architect, een bouwkundig tekenaar, gemeente en de opdrachtgever zoals een aannemer. De werkzaamheden van een constructeur zijn aan te merken als specialistische werkzaamheden, die niet door iedereen uitgevoerd kunnen worden. Het doorberekenen van krachten op gebouwen en het doorberekenen van de invloeden van krachten op gebouwen vraagt om specifieke kennis. Een constructeur kan ook gezien worden als technisch tekenaar, omdat een constructeur ook veel bouwkundige tekeningen zal maken. Een belangrijke toevoeging hierbij is wel dat een constructeur detailtekeningen maakt van constructies. Het is niet zo dat een constructeur alleen werkzaam is binnen de bouwsector. Ook binnen de waterbouw en scheepsbouw komt het beroep constructeur voor. Als constructeur heb je te maken met wet- en regelgeving, omdat constructies aan wetgeving moeten voldoen. Ook brandveiligheid heeft een belangrijke rol binnen de werkzaamheden van een constructeur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Constructeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Constructeur

Welke opleiding is nodig om Constructeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Constructeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Constructeur

Wat is het salaris en tarief van een Constructeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Constructeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Constructeur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Constructeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Constructeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl