Constructeur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Constructeur?

Een constructeur is een vakman of vakvrouw binnen de bouwsector die verantwoordelijk is voor het doorberekenen van constructies, zodat de constructies op een veilige manier toegepast kunnen worden. Draagconstructies worden binnen de bouw en de civiele techniek veel toegepast op verschillende manieren. Het is de constructeur die bepaalt hoe sterk bepaalde bouwconstructies toegepast moeten worden en op welke manier de bouwconstructies toegepast moeten worden. Draagconstructies kunnen onder andere betrekking hebben op funderingen, wanden, vloeren, balken en kolommen. De werkzaamheden van een constructeur zijn aan te merken als belangrijk, omdat gebouwen alleen op een veilige manier gebouwd en gebruikt kunnen worden als de toegepaste constructies goed doorberekend zijn door een constructeur. Vergunningverleners zoals gemeentes geven over het algemeen alleen een bouwvergunning af als er goedgekeurde constructietekeningen aanwezig zijn die onderdeel uitmaken van de bouwtekening. Als constructeur werk je meestal met verschillende soorten vakmensen samen, zoals een architect, een bouwkundig tekenaar, gemeentes en de opdrachtgever zoals een aannemer. De werkzaamheden van een constructeur zijn aan te merken als zeer gespecialiseerde werkzaamheden, die zeker niet zomaar door iedereen uitgevoerd kunnen worden. Het doorberekenen van krachten op gebouwen en het doorberekenen van de invloeden van krachten op gebouwen vraagt om specifieke kennis als constructeur. Een constructeur kan ook gezien worden als een technisch tekenaar, omdat een constructeur ook veel bouwkundige tekeningen zal maken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Constructeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Constructeur

Welke opleiding is nodig om Constructeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Constructeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Constructeur

Wat is het salaris en tarief van een Constructeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Constructeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Constructeur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl