Constructeur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Constructeur?

Een constructeur is verantwoordelijk voor het doorberekenen van constructies, zodat ze op een veilige manier toegepast kunnen worden. Draagconstructies worden binnen de bouw en de civiele techniek veel toegepast op verschillende manieren. Het is de constructeur die bepaalt hoe sterk bepaalde bouwmaterialen toegepast moeten worden en op welke manier ze toegepast moeten worden. Draagconstructies kunnen betrekking hebben op funderingen, wanden, vloeren, balken en kolommen. De werkzaamheden van een constructeur zijn aan te merken als belangrijk, omdat gebouwen alleen op een veilige manier gebouwd en gebruikt kunnen worden als de constructie goed doorberekend is door een constructeur. Vergunningverleners zoals gemeentes geven over het algemeen alleen een bouwvergunning af als er goedgekeurde constructietekeningen aanwezig zijn die onderdeel uitmaken van de bouwtekening. Als constructeur werk je meestal met verschillende soorten vakmensen samen, zoals een architect, een bouwkundig tekenaar, gemeentes en de opdrachtgever zoals een aannemer.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Constructeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Constructeur

Welke opleiding is nodig om Constructeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Constructeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Constructeur

Wat is het salaris en tarief van een Constructeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Constructeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl