Opleiding tot Informatiebeveiliger

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo-niveau Security Management
VooropleidingMbo 4, Havo of Vwo
VervolgopleidingCertified Protection Professional (CPP)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding security management

De Hbo-opleiding security management is opgebouwd uit vier verschillende security-domeinen, namelijk informatiebeveiliging, IT-security, fysieke security en personele beveiliging. De opleiding is daarmee uitermate geschikt voor informatiebeveiligers. Tijdens de opleiding zal steeds dieper ingegaan worden op verschillende onderwerpen, zoals criminologie, integrale veiligheid, risicomanagement en crisismanagement. Na het afronden van deze bacheloropleiding, mag de titel Bachelor of Business Administration (BBA) worden gevoerd. Na het afronden van de Hbo-opleiding security management kun je binnen het bedrijfsleven op een hoog niveau werken, zoals als security expert, service coördinator, manager safety, security manager, accountmanager security-diensten of facility manager building & safety.

Opleidingsduur en niveau security management

De Hbo-opleiding security management zal ongeveer drie jaar in beslag nemen en is een redelijk pittige opleiding te noemen.

Vervolgopleidingen security management

Na het afronden van de Hbo-opleiding security management is het onder andere mogelijk om door te groeien tot de opleiding certified protection professional (CPP) van de European Security Academy.

Vooropleiding security management

De meeste scholen verwachten minimaal een Mbo-diploma niveau vier of een havo- of vwo-diploma voordat je mag deelnemen aan de Hbo-opleiding security management. De meeste scholen bieden ook de mogelijkheid om een toelatingsexamen te volgen wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen.

Mijnzzp.nl