Informatiebeveiliger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Informatiebeveiliger?

Een informatiebeveiliger is een specialist die zich beroepsmatig bezighoudt met het beveiligen van informatie en de informatievoorziening van bedrijven, organisaties en instellingen. In veel gevallen zal een informatiebeveiliger intern werkzaam zijn voor de betreffende organisatie, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat er ook sprake kan zijn van gespecialiseerde bedrijven die ingehuurd worden. Veel bedrijven en overheden hebben te maken met eigen informatie en informatie van derden die beschermd dient te worden, zoals ziekenhuizen, banken, ministeries en verzekeringsmaatschappijen. Deze bedrijven, instellingen en overheden moeten kunnen garanderen dat niemand anders aan gegevens kan komen. Als informatiebeveiliger ben je dan ook een ICT-specialist die beschikt over een brede ICT-kennis. In het kort kunnen we een informatiebeveiliger het beste omschrijven als een specialist die toeziet op de beveiliging van informatie en informatievoorzieningen. Het beveiligen van informatie en informatiesystemen is belangrijk, omdat anders de privacy van mensen in het geding kan komen. Ook het stelen van bedrijfsinformatie moet voorkomen worden. Het zijn de informatiebeveiligers die verantwoordelijk zijn voor deze specifiek werkzaamheden. De inhoudelijke werkzaamheden als informatiebeveiliger kunnen onderling verschillen, omdat informatiebeveiliging bestaat uit verschillende specialisaties. Informatiebeveiliging kan het beste omschreven worden als het geheel aan preventieve maatregelen dat er voor moet zorgen dat informatie niet toegankelijk is voor onbevoegde mensen. Informatiebeveiliging is belangrijk om reputatieschade of integriteitsschade te voorkomen. Daarnaast is het zo dat organisaties tegenwoordig verplicht zijn om diefstal of fraude van informatie te melden bij een toezichthouder.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Informatiebeveiliger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Informatiebeveiliger

Welke opleiding is nodig om Informatiebeveiliger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Informatiebeveiliger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Informatiebeveiliger

Wat is het salaris en tarief van een Informatiebeveiliger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Informatiebeveiliger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Informatiebeveiliger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Informatiebeveiliger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl