Opleiding tot Woningstoffeerder

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingBasis Woningstoffeerder (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingMbo-niveau vier
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Allround Woningstoffeerder

Wie een passende opleiding zoekt als woningstoffeerder kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding allround woningstoffeerder, binnen de sector meubel & woningstoffenring. De meeste leerlingen die de vakopleiding woningstoffeerder volgen doen dit via de zogenaamde BBL-vorm. Tijdens een BBL-opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en minimaal één dag in de week naar school gaan voor de verschillende theorielessen. Tijdens de werkzaamheden zal je onder toezicht staan van een leermeester, die meestal ook betrokken zal zijn bij de verschillende praktijkexamens. Op school is er binnen deze opleiding onder meer aandacht voor de vakken Nederlands, rekenen, burgerschap, materialenkennis, opmeten en prijsberekening. Daarnaast is er aandacht voor het werken met verschillende soorten machines en gereedschappen. De meeste leerlingen die werkend willen leren zullen voor deze opleiding zelf op zoek moeten naar een erkend leerbedrijf waar de opleiding te volgen is.

Opleidingsduur en niveau Allround Woningstoffeerder

De Mbo-opleiding allround woningstoffeerder zal over het algemeen twee tot vier jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleidingen, en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen Allround Woningstoffeerder

Na het afronden van de Mbo-opleiding allround woningstoffeerder niveau drie is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een Mbo-niveau vier opleiding. Er bestaan echter geen specifieke vervolgopleidingen na de Mbo-opleiding allround woningstoffeerder niveau drie.

Vooropleiding Allround Woningstoffeerder

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo, voordat je toegelaten zal worden tot de opleiding allround woningstoffeerder niveau drie. Wel is het aan te raden om eerst de Mbo-opleiding basis woningstoffeerder te volgen op niveau twee, omdat tijdens deze opleiding de basiskennis behandeld zal worden.

Mijnzzp.nl