Ergotherapeut

AVB

AVB voor een Ergotherapeut

Team Mijnzzp

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

AVB voor zzp'ers

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is een verzekering die ondernemers beschermt tegen de financiële gevolgen van aansprakelijkheid voor schade die zij, hun medewerkers of hun producten veroorzaken bij anderen. Het hebben van een AVB is essentieel voor bedrijven, aangezien ongelukken en schadeclaims soms onvermijdelijk zijn. Door een AVB zzp af te sluiten, kun je jezelf als zzp Ergotherapeut beschermen tegen de mogelijke financiële lasten die voortvloeien uit dergelijke situaties.

AVB Ergotherapeut AFSLUITEN

Inhoudsopgave
AVB voor zzp'ers
Is een AVB verzekering verplicht als Ergotherapeut?
Video AVB-verzekering zzp:
Wat dekt een AVB verzekering?
Wat wordt er meestal niet gedekt door een AVB?
Kosten van een AVB verzekering
Aanvullende dekkingen voor een AVB op maat
Wat te doen bij aansprakelijkstelling?
Zzp verzekeringen
Conclusie AVB verzekering zzp

Is een AVB verzekering verplicht als Ergotherapeut?

Hoewel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als Ergotherapeut niet wettelijk verplicht is, zijn er veel situaties waarin het ten zeerste wordt aanbevolen om er een af te sluiten. Opdrachtgevers of leveranciers kunnen bijvoorbeeld eisen dat je een AVB hebt voordat ze met je willen samenwerken. Het afsluiten van een AVB is ook een teken van professionaliteit en betrouwbaarheid als bedrijf.

Video AVB-verzekering zzp:

Wat dekt een AVB verzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt meestal de volgende vormen van aansprakelijkheid:

  • Algemene aansprakelijkheid: schade veroorzaakt door jouw werkzaamheden of die van je medewerkers.
  • Werkgeversaansprakelijkheid (goed werkgeverschap): schade veroorzaakt door jouw handelen als werkgever, bijvoorbeeld letsel dat een werknemer oploopt tijdens het uitvoeren van zijn taken.
  • Productenaansprakelijkheid: schade veroorzaakt door producten die je levert, zoals letsel veroorzaakt door een defect product.
  • Milieuaansprakelijkheid: schade veroorzaakt door plotselinge en onvoorziene milieuaantasting, zoals een olielek.

Wat wordt er meestal niet gedekt door een AVB?

Er zijn enkele situaties en vormen van aansprakelijkheid die over het algemeen niet worden gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit kan onder andere zijn:

  • Schade aan jezelf of je eigen bedrijf.
  • Schade veroorzaakt met opzet door jouw bedrijf.
  • Schade veroorzaakt door een motorrijtuig, vaartuig of drone.
  • Schade veroorzaakt na beëindiging van de verzekering.
  • Schade veroorzaakt door een bewuste overtreding van overheidsvoorschriften.
  • Schade veroorzaakt door bodem- of grondwatervervuiling.

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van je specifieke AVB te raadplegen om precies te weten wat wel en niet gedekt is.

Schade

Kosten van een AVB verzekering

De kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als Ergotherapeut kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort bedrijf, de omzet en het gekozen verzekerd bedrag. Het is mogelijk om online een berekening te maken van de kosten van een AVB op basis van deze informatie. Het is belangrijk om te onthouden dat de exacte premie kan variëren op basis van de specifieke details van je bedrijf. Afhankelijk van de specifieke situatie is het afsluiten van een AVB al mogelijk vanaf 8,- per maand. Je bent dus als Ergotherapeut verzekerd tegen aansprakelijkheid tegen een relatief lage premie.

Aanvullende dekkingen voor een AVB op maat

Om ervoor te zorgen dat de aansprakelijkheidsverzekering volledig aansluit bij de behoeften van je bedrijf, kun je ervoor kiezen om aanvullende dekkingen toe te voegen. Deze aanvullende dekkingen kunnen specifieke risico's afdekken die relevant zijn voor jouw branche of bedrijfsactiviteiten. Het is belangrijk om de mogelijkheden voor aanvullende dekkingen te bespreken met een verzekeringsexpert om ervoor te zorgen dat je de juiste bescherming hebt.

Wat te doen bij aansprakelijkstelling?

Als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade als Ergotherapeut, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Neem contact op met je adviseur of verzekeringsmaatschappij om de situatie te bespreken en de volgende stappen te bepalen. Het is belangrijk om alle relevante informatie en bewijsmateriaal te verzamelen om je zaak te ondersteunen. Je adviseur kan je helpen bij het afhandelen van de aansprakelijkstelling en het indienen van een claim bij je verzekeraar.

Zzp verzekeringen

Als zzp'er kunnen er verschillende belangrijke verzekeringen nodig zijn afhankelijk van het bedrijf en de werkzaamheden. Om je in te dekken is het verstandig om je zo breed mogelijk in te dekken voor mogelijke financiële problemen Zie voor andere belangrijke verzekeringen zzp ook de volgende pagina's:

Conclusie AVB verzekering zzp

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is essentieel voor zzp bedrijven om zich te beschermen tegen de financiële gevolgen van aansprakelijkheid. Het dekt schade veroorzaakt door jou, je medewerkers of je producten bij anderen. Hoewel een AVB niet verplicht is als Ergotherapeut, wordt het ten zeerste aanbevolen om er een af te sluiten om je bedrijf te beschermen tegen onvoorziene situaties. Door de juiste dekking te kiezen en samen te werken met een betrouwbare verzekeraar, kun je met een gerust hart zakendoen als zzp'er, wetende dat je financieel beschermd bent tegen aansprakelijkheidsclaims als Ergotherapeut.

AVB VERZEKERING ZZP AFSLUITEN

AVB ZZP

Mijnzzp.nl