Opleiding tot Wasserettemedewerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau een
VooropleidingNiet nodig
VervolgopleidingMbo-niveau twee
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (stomerij/wasserij)

Er bestaan geen opleidingen als wasserijmedewerker via reguliere Mbo-scholen. Er bestaan wel andere opleidingen die raakvlakken hebben met de werkzaamheden als wasserijmedewerker, zoals de Mbo-opleiding assistent schoonmaak op niveau één, die ook nuttig kan zijn voor het beroep wasserijmedewerker. De meeste wasserijmedewerkers hebben geen opleiding genoten. In dat geval kan de Mbo-opleiding arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (AKA) uitkomst bieden. De Mbo-opleiding arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (AKA) is speciaal in het leven geroepen voor mensen die verder geen opleiding afgerond hebben. Deze opleiding moet dan ook gezien worden als een oriënterende opleiding. De opleiding arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (AKA) is een brede opleiding, die de algemene kennis van de arbeidsmarkt moet vergroten. Overigens is het met deze opleiding mogelijk om in diverse soorten branche werkzaam te zijn.

Opleidingsduur en niveau arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (stomerij/wasserij)

De Mbo-opleiding arbeidsmarktgekwalificeerd assistent zal maximaal één jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau één.

Vervolgopleidingen arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (stomerij/wasserij)

Na het afronden van de Mbo-opleiding arbeidsmarktgekwalificeerd assistent is het mogelijk om door te groeien tot een passende Mbo-opleiding op niveau twee.

Vooropleiding arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (stomerij/wasserij)

Er zijn over het algemeen geen toelatingseisen voor de Mbo-opleiding arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (AKA).

Mijnzzp.nl