Wasserettemedewerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Wasserettemedewerker?

Een wasserettemedewerker is over het algemeen een allround medewerker die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden. Als wasserettemedewerker c.q. stomerijmedewerker kan je bij verschillende soorten bedrijven werkzaam zijn, maar over het algemeen zal een wasserettemedewerker werkzaam zijn voor een industriële wasserette waar men textiel en kleding wast voor zakelijke opdrachtgevers. Dit zijn over het algemeen grote commerciële wasserijen, die voor bedrijven werkzaam zijn. Daarnaast kennen we nog de wasserettes die zelfstandig gebruikt kunnen worden door particulieren, maar die maken meestal geen gebruik van wasserettemedewerkers. Als wasserettemedewerker zal je dus in de meeste gevallen werkzaam zijn voor de grotere wasbedrijven. Als wasserettemedewerker ben je inzetbaar voor alle handelingen die op textiel van toepassing kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wassen, strijken, vouwen, stomen en herstellen van kleding en linnen. Als wasserettemedewerker zal dan je dan ook meestal breed inzetbaar zijn voor verschillende werkzaamheden. Andere werkzaamheden van een wasserettemedewerker kunnen zijn het in ontvangst nemen van textiel, het inscannen van textiel, het ophangen van textiel en het inpakken van textiel. De inhoudelijke werkzaamheden van een wasserettemedewerker kunnen per werkgever verschillen, omdat wasserettes op verschillende manieren kunnen werken. Het werken binnen een stomerij of wasserette gericht op particulieren kan over het algemeen niet zomaar vergeleken worden met de werkzaamheden binnen industriële wasserijen.

Lees verder...

Opleiding tot Wasserettemedewerker

Welke opleiding is nodig om Wasserettemedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Wasserettemedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Wasserettemedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Wasserettemedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Wasserettemedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl