Wasserettemedewerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Wasserettemedewerker?

Een wasserettemedewerker is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met wasverzorging. In de meeste gevallen zal een wasserettemedewerker aangemerkt moeten worden als allround medewerker, die voor alle voorkomende werkzaamheden ingezet kan worden. De inhoudelijke werkzaamheden van een wasserettemedewerker kunnen wel verschillen per wasserij of stomerij. In alle gevallen is een wasserettemedewerker verantwoordelijk voor het wassen van textiel en kleding. De meeste wasserettemedewerkers zijn werkzaam voor een industriële wasserij. Industriële wasserijen zijn gespecialiseerd in het wassen voor de horeca, het bedrijfsleven, scholen en verzorginstellingen. Daarnaast kennen we nog de wasserettes die gebruikt worden door particulieren, maar die maken geen gebruik van wasserettemedewerkers. Als wasserettemedewerker zal je dus in de meeste gevallen werkzaam zijn voor de grotere wasbedrijven. Als wasserettemedewerker ben je inzetbaar voor alle handelingen die op textiel van toepassing zijn. Denk hierbij aan het wassen, strijken, vouwen, stomen en herstellen van kleding en linnen. Als wasserettemedewerker zal je in de meeste gevallen breed inzetbaar zijn voor verschillende werkzaamheden. Andere werkzaamheden van een wasserettemedewerker zijn het in ontvangst nemen van textiel, het inscannen van textiel, het ophangen van textiel en het inpakken van textiel. De inhoudelijke werkzaamheden van een wasserettemedewerker kunnen wel per werkgever verschillen, omdat wasbedrijven op verschillende manieren werkzaam kunnen zijn. Het werken binnen een stomerij of wasserette gericht op particulieren kan bijvoorbeeld niet zomaar vergeleken worden met de werkzaamheden binnen industriële wasserijen. Vanzelfsprekend kan een wasserettemedewerker ook verantwoordelijk zijn voor het aannemen van bestellingen, het bijhouden van de administratie of het controleren van wasmachines.

Lees verder...

Opleiding tot Wasserettemedewerker

Welke opleiding is nodig om Wasserettemedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Wasserettemedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Wasserettemedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Wasserettemedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Wasserettemedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl