Tandarts

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Tandarts ?

Een tandarts is een vakman of vakvrouw die zich heeft gespecialiseerd in tandheelkunde. Tandheelkunde heeft betrekking op alles wat met het gebit en de mond te maken heeft, inclusief het tandvlees. Naast het behandelen van mogelijke gebitsproblemen heeft de tandarts een belangrijke adviserende rol om gebitsproblemen bij patiënten te voorkomen. De werkzaamheden van een tandarts zijn voor iedereen belangrijk, omdat een slecht verzorgd gebit grote problemen kan veroorzaken. De meeste mensen gaan dan ook minimaal twee keer per jaar naar de tandarts om hun gebit in een goede gezondheid te houden. De werkzaamheden die een tandarts uitvoert zijn zeer divers te noemen, zoals het onderzoeken van patiënten op mogelijke afwijkingen en/of ziekten aan hun tanden, kiezen en slijmvliezen, het onderzoeken en vaststellen van mogelijke tandvleesproblemen en het behandelen van deze mogelijke aandoeningen. Een tandarts is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals herstelwerkzaamheden van tanden en kiezen, het verdoven van patiënten, het trekken van tanden en kiezen, het voorschrijven van medicijnen, het maken van röntgenfoto's en het doorverwijzen van patiënten naar specialisten als dat nodig mocht zijn. Een tandarts zal over het algemeen ook gebruik maken van één of meerdere tandartsassistenten, afhankelijk van de soort tandartspraktijk.

Lees verder...

Opleiding tot Tandarts

Welke opleiding is nodig om Tandarts te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Tandarts ? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Tandarts

Wat is het salaris en tarief van een Tandarts ? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Tandarts in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl