Team Mijnzzp

Heftruck

Er is een toename van bedrijfsongevallen, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Deze toename van bedrijfsongevallen komt neer op 3,4 procent van de totale beroepsbevolking. Vooral binnen de industrie, de handel en binnen de zorg komen relatief gezien veel bedrijfsongevallen voor. In de meeste gevallen betreft het bedrijfsongevallen waarbij werknemers de volgende dag weer aan het werk kunnen. 1,2 procent van alle mensen die een bedrijfsongeval gehad heeft verzuimde vier of meer dagen.

De bouwsector, die doorgaans tot de top drie sectoren behoort met meeste bedrijfsongevallen, komt momenteel niet meer voor binnen de top drie. Dit ondanks dat er vorig jaar ruim twintig bouwvakkers zijn overleden door bedrijfsongevallen. Dit is deels te verklaren door extra toezicht op de bouwsector met betrekking tot veilig werken, waardoor ongelukken voorkomen worden.

In een artikel van RTLZ, die ook aandacht besteden aan dit onderwerp, is te lezen dat de toename van bedrijfsongevallen mogelijk deels veroorzaakt kan worden door de toename van zzp-ers die minder veilig werken dan collega's in loondienst. Zzp-es zouden volgens RTLZ meer met geld verdienen bezig zijn en ook meer haast hebben dan werknemers in loondienst.

Mijnzzp.nl