Team Mijnzzp

Zolderkamer verbouwing

Zzp-ers die actief zijn binnen de bouwsector verhogen massaal hun uurtarief, omdat er een groot te kort is aan goede bouwvakkers. Dit blijkt uit een nieuwsbericht van de NOS. Het gemiddeld uurtarief van bouwvakkers binnen Nederland is gestegen van 25 euro per uur naar 45 euro per uur. Deze forse stijging van het uurtarief komt niet alleen doordat de financiële crisis voorbij is maar ook omdat er binnen de bouwsector veel bouwvakkers gestopt zijn tijdens de crisis. Momenteel is de vraag naar goede bouwvakkers zo groot dat zzp-ers binnen de bouw de vraag niet meer aankunnen en zelfs opdrachten moeten weigeren. Wel bestaat er een verschil in het uurtarief per regio. Zzp-ers in het oosten en het noorden van het land vragen een lager uurtarief dan binnen de randstad.

Dat zzp-ers binnen de bouwsector hun uurtarief kunnen verhogen is goed nieuws voor de zzp-ers binnen de bouwsector. Tijdens de crisisjaren waren er veel zzp-ers binnen de bouwsector die tegen een veel te laag uurtarief werkten, waardoor ze in de problemen kwamen. Een uurtarief van 45 euro per uur zorgt er voor dat zzp-ers ook geld overhouden voor andere zaken, zoals verzekeringen en de opbouw van pensioen. Daarnaast kunnen zzp-ers binnen de bouwsector hierdoor ook weer investeren binnen hun bedrijf en zelfs groeien.

Uit een ander nieuwsbericht blijkt dat het gemiddelde uurtarief van zzp-ers blijft steken op 43 euro per uur. Het is dus niet zo dat het uurtarief van zzp-ers in het algemeen toeneemt. Vooral zzp-ers binnen de bouwsector kunnen momenteel een hoger uurtarief hanteren, waarmee de bouwsector bijpast bij het landelijke gemiddelde. Voor de bouwvakkers is het hogere uurtarief goed nieuws, omdat bouwvakkers jarenlang in sommige gevallen niet meer konden vragen dan 25 euro per uur.

Mijnzzp.nl